3 handfasta tips – inred ditt vardagsrum som Dusty decos grundare

Annons
Vardagsrum 9_2015_8
Taklampa från Flo interiors, kuddar, Walles och Walles, vintagedagbädd, Dusty deco, soffa Ghost av Paola Navone i mörkblå ull, bord Pylon av Tom Dixon. Gardinerna är sydda på Tygverket på Sankt Paulsgatan.  

Edin Memic Kjellvertz är grundare och ägare av fram­gångssagan Dusty deco, vintageinredningsbutiken som säljer noggrant utvalda designklassiker, inredningsaccessoarer och samtida konst. Förutom att åka jorden runt och fynda till butiken så stylar han även plåtningar samt hjälper privat­personer att inreda sina hem.

Vilket rum lägger dina kunder mest krut på?
– Definitivt vardagsrummet, antagligen därför att det är det rum där man tar emot gäster och där man tydligast visar sin stil. De lägger både mest eftertanke och mest pengar där.

Annons

Mer än kök och badrum?
– Investerar man tid och pengar i ett kök förlorar man det kapitalet när man flyttar. De pengar som läggs på möbler och konst är en investering för livet eftersom man tar dem med sig.

Hur använder du och din familj ert vardagsrum?
– Tyvärr umgås vi oftast i köket, oavsett om det är bara vi själva eller om vi har gäster. Vi har flyttat tolv gånger de senaste tretton åren och oftast har vi bott i öppnare planlösning, då har vi utnyttjat vardagsrummen mer. När vi väl sitter i vardagsrummet så kanske vi kollar på en tv-serie eller så sitter jag och jobbar i soffan medan min fru Lina läser en bok på dagbädden och vår dotter Lola lattjar i sitt tält som står i ena hörnet av rummet.

Vardagsrum 9_2015_9
Edin gillar melankoliska bilder och rockfotografi. I vardagsrummet finns 19 inramade konstverk. Ovanför soffan syns ett verk ur Tuija Lindströms serie Kvinnorna vid Tjursjön bredvid verk av Calle Stoltz och Jenny Källman.  
Vardagsrum 9_2015_10
Hortensian trivs bredvid dödskallen.  
Annons
Vardagsrum 9_2015_5
En vinbärsbuske får bo på sidobordet med strutsfötter. Lampa Serge Mouille.  

Edin Memic Kjellvertz bästa tips för ett mysigare vardagsrum.

Annons

1. Blanda

– Växter, lampor, ljus, textilier och möbler i olika material.

2. Satsa på ljus

– Blanda accessoarer i varma metaller höjer myskänslan och ha flera olika ljuskällor. I vårt vardagsrum finns till exempel fem lampor och många ljusstakar.

3. Skapa en personlig mix även av konst

Pricken över i får man till med en personlig mix av konst. Har man inte råd med signerade verk så kan man till exempel rama in foton, vykort eller posters. Genom att gå på olika gallerier brukar man få en idé om vad man gillar och till slut uppstår den där sköna blandningen på väggen.

Foto: Ida Borg

Annons