3 favoriter ur årets julkollektion från Svenskt Tenn

Annons

Det anrika företaget Svensk Tenn, som 1924 grundades av Estrid Ericson och Nils Fougstedt, har sedan starten varit med och skapat svenska klassiker. Inte minst sedan 1934 då den kända formgivaren Josef Frank anslöt till företaget. Klassikerna lever kvar och får då och då sällskap av nya tillskott – så även nu inför julen.

I årets julkollektion har bland annat Erika Pekkari, Carina Seth Andersson och Birgitta Löwendahl formgett och varit med och skapat årets juldekorationer. Utöver detta har en ny färgställning av Josef Franks mönster Celotacaulis tagit fram: ljusgrått på vit bas.

Lägg till detta en exklusivt framtagen bricka i rostfritt stål som John Astbury och Karin Wallenbeck tagit fram. För den som söker något i lite mer exklusiv skala finns även en ask i limiterad upplaga som Andreas Beijer tog fram 2014. Asken har inspirerats av företagets två största namn: Estrid Ericsson och Josef Frank.

Annons

Residence valt ut sina tre favoriter ur kollektionen.

Svenskt Tenn Tray Magreas Stainless Brass
 


1. Mässing, mässing, mässing.

Brickan Magreas av Karin Wallenbeck och John Astbury. Duon har tidigare designat lampan Greta för Svenskt Tenn men är nu alltså aktuella med ett exklusivt samarbete med Svenskt Tenn 2015. Brickan är gjort i mässigt och rostfrittstål och är tillverkad för hand i Sverige. Helt klart favoriten ur kollektionen!

GA12656_VIT_1
 

2. Spännande material i julgranen.

Annons

Julgranshänget är designat av formgivaren Carina Seth Andersson. Glas, som Carina ofta jobbar med, återkommer även i hennes julgranshänge och skapar ett spännande möte med den traditionella tofsen.

Svenskt_Tenn_Cushion_Celotocaulis_Linen_Grey
 


3. Gråskala. Den nya färgställningen av Josef Franks klassiska mönster Celotacaulis känns helt rätt. Spännande att de återupplivar ett gammalt mönster och ger det nytt liv!

Annons