3 kreativa tips – så förändrar du ditt vardagsrum med enkla knep

Annons

Anna Mårselius är inredningsstylist med uppdrag både för inredningsmagasin och reklamkunder. Dessutom inreder hon kontor och privata heminredningar samt driver den populära bloggen Anna gillar. I sitt eget hem, en sekelskiftesvilla i Enskede, lever hon som hon lär.

Hur använder ni vardagsrummet?
– Vårt vardagsrum ligger i direkt anslutning till vårt kök och vår matsal. Rummen flyter ihop till ett stort umgängesrum och det är här man oftast hittar oss. Barnen kanske pysslar vid matbordet medan jag eller min man Lars lagar mat, eller så ligger hela familjen i soffan och kollar på en film.

Vad är det mest omysiga folk envisas med i vardagsrummet?
– Filtar som ligger över soffan för att skydda från smuts och för starka taklampor. Inga stearinljus i världen kan kompensera för hårt lysrörsljus.

Läs även: 3 enkla knep – så inreder du ditt vardagsrum som Dusty Decos grundare

Vardagsrum 9_2015_14
Anna Mårselius har valt att snygga till den superfunktionella familjesoffan med kuddar i blått och grönt. Även tavlorna går i samma färgskala och hittades på loppis i LA samt på Konstbar.  
Vardagsrum 9_2015_11
Annas favoritfärger är blått och grönt. ”Jag lovar, det är inte bara för att det är trendigt!” Inred­ningen i hela hemmet går i dessa toner och dessutom omsluts huset av prunkande växtlighet som kastar gröna skuggor inne i rummen. Soffbord, Tom Dixon, och matta från Plan ett. Fåtöljen Beetle lounge från Gubi hittades på NK inredning. Kuddarna kommer från Afro art, H&M home och Garbo interiors. Luxus­lamporna av Helena Tynell är riktiga favoriter och är de inredningsdetaljer som hängt med längst.  

 

Anna Mårselius bästa tips för att förändra sitt vardagsrum

1. Skapa ett rum att vilja umgås i

Annons

– Det är inget museum man ska skapa utan ett rum att umgås i. Ingen vill behöva sitta i källaren när man ska fredagsmysa av rädsla för att smutsa ner i finrummet.

2. Utgå från funktionen

I mitt vardagsrum är soffan ett bra exempel på funktionstänket. När barnen är lite äldre kanske jag vågar mig på två stilrena vita soffor uppställa mot varandra, men till dess är det mörkgrå soffa med divan som gäller. Självklart vinklad mot tv:n.

3. Skapa en helhet med färg

– Många av mina kunder uttrycker att det största problemet är att få till helhetskänslan. De kanske har samlat på sig många kära ägodelar men tycker inte de passar ihop. Då är mitt tips att hålla sig till en färgskala. Det skapar ett lugn och blandningen blir inte lika brokig. Att byta färg på kuddarna är ett bra första steg.

Annons