Formex 2020

5 inredningstrender 2020 – enligt Formex

Naturmaterial, gröna inslag och tidlös keramik. Det nya decenniets trender präglas av hållbarhet, åtminstone om vi ska tro nyheterna vi spanade in på Formexmässan 2020.

Annons

Nordens största inredningsmässa Formex går av stapeln i Stockholm i januari och i augusti varje år och det är här man kan få en smygtitt på den kommande säsongens inredningsnyheter och -trender.

I den årliga trendutställningen på mässan visas kommande trender upp och utöver det naturnära fanns det bland annat ett betydligt mer sensuellt, utmanande tema som spås dyka upp i år med nyanser av lila och rosa samt latex, fuskpäls och mer överraskande design. Bland inredningsföretagen är det dock fortfarande en mer tidlös och naturnära helhet som råder.

Här listar vi fem trender från Formexmässan 2020:

Trend 1: Naturmaterial

Naturmaterial i inredningen hos Dixie
Foto: Dixie  Foto: Alice J

Allt fler företag vill bli mer hållbara och det syns nu brett i vilka material som väljs. Vid den senaste Formexmässan lyfte vi hållbarhet bland trenderna, eftersom den, trots att den inte är en trend, var något som många i inredningsbranschen fått börja förhålla sig till på ett nytt sätt – och på allvar.

Annons

2020 syns det bland annat i att användningen av naturmaterial fått ett uppsving. Återvunnet material som får nytt liv i nya material, flätad jute, vattenhyacint, miljövänligare textilier och färger samt återvunnet papper är några av naturmaterialen som syns i inredningsnyheterna i år.

Lampa i Eko mix från PR Home
Foto: PR Home  Foto: Patrik Hagborg

Trend 2: Grönska i alla former

Gröna textilier hos Lovely Linen 2020
Foto: Lovely Linen  Foto: Freddy Billqvist

Att vi älskar gröna växter och inredningsdetaljer är knappast något nytt och trenden fortsätter som en storfavorit 2020. De gröna tonerna håller i sig och vi inreder gärna med både textilier och inredningsdetaljer i flera olika gröna nyanser i vår.

Annons

Trend 3: Keramik

Keramik från Kajsa Cramer
Foto: Osman Tahir Studio Styling: Sundling Kickén för Kajsa Cramer  

Detaljerna som många spanar efter nu är keramik. Funktionella krukor och vaser samt dekorativa skulpturer och objekt i ler- och stengods syns hos många inredningsvarumärken i år. Dessutom finns allt från släta ytor och enkla linjer till mer lekfulla former och rå finish att välja bland.

Trend 4: Naturfärger i ny tappning

Vaser från Cooee 2020
Foto: Cooee  

Beige dominerade 2019 och år 2020 får den sällskap av fler nyanser i den naturnära färgskalan. Utöver både varma och kalla toner av beige syns ockragult, jordigt rött, honungstoner och varmgrått. Samtliga färger som står sig längre än en säsong eller två, och som gifter sig med naturmaterialen i heminredningen.

Annons

Trend 5: Blått

Blå textilier hos Soulosofie
Foto: Soulosofie  Foto: Susanna Zacke

Sist men inte minst så kommer årets färg att synas överallt 2020. Blått är i och för sig en klassisk färg, som oavsett trendstatus eller inte syns i många hem år efter år. På Formexmässan fanns den i flera olika nyanser för olika stilar och smaker – från ljus himmelsblå till djupt mörkblått.

Blå nyheter hos Stelton
Foto: Stelton  Foto: Brian Buchard

Läs mer:

Annons

3 trender som spås bli stora på Hemnet 2020

5 stora inredningstrender 2020 – enligt Pinterest

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 15 januari 2020
Annons