5 inspirerande balkonger på Hemnet just nu

Långa middagar, ljuvliga frukostar eller helt enkelt en plats för avkoppling. I takt med att värmen kryper sig närmare blir balkongen ett extrarum som många mer än gärna spenderar all sin lediga tid på. Här har vi listat 5 balkonger vi inte får nog av just nu!

1. Göteborg, Kungsgatan

Fem våningar upp i centrala Göteborg finns den här rymliga balkongen med härliga dubbeldörrar. Balkongen blir som ett extrarum och bidrar till att lägenheten känns större än vad den är. Balkongen är vacker och inspirerande i all sin enkelhet. Tänk vad några lastpallar, ljusa textilier, ljusslingor och växter kan göra för att höja mysstämningen!

balkong_entrance_makleri_Foto_Anders_Bergstedt

2. Stockholm, Arbetargatan (länk till NK)

Centralt på Kungsholmen i Stockholm hittar du denna stora terrass som vi mer än gärna avnjuter både frukost, lunch och middag på. Balkongen nås direkt från sovrummet och är härligt inbjudande med en yteffektiv soffgrupp, kuddar i överflöd, en härlig matta och växter.

balkong kungsholmen

Läs även: 7 tjusigaste utestolarna för din trädgård eller balkong

3. Stockholm, Valhallavägen

Terrassen på cirka 16 kvadrat ligger i västerläge och hör till en nybyggd vindsvåning i Vasastan i Stockholm. Här är betongdrömmen ett faktum i form av den tjusiga bänken och bordet i betong. Till detta två vita stolar som i all sin enkelhet bidrar till att skapa en härlig kontrast till betongen.

balkon_1_valhallavagen-14-5tr_440918

4. Göteborg, Kungshöjdsgatan

Du når balkongen via dubbla glasdörrar direkt från köket, och med morgon- och förmiddagssol är den ett givet val för helgfrukosten i sommar. Här ser vi också hur ett mönstrat golv kan bidra med en härlig känsla till helheten. Golvet gör sig otroligt fint till den enkla cafégruppen och terrakottakrukor som med fördel har ställts rakt på balkongen.

balkong goteborg2

5. Stockholm, Kellgrensgatan

Här finns en takterrass på 115 kvadrat (!) med orangeri och pergola, samt en balkong på 20 kvadratmeter. Tillsammans är det är nästan lika stort som själva lägenheten och är minst sagt en av de härligaste på Hemnet just nu. Kanske rent av anledning nog att flytta in i denna härliga lägenhet?

balkong wrede2
balkong wrede

Foto: Fredric Boukari för Wrede