5 inspirerande sovrumsidéer

Julledigheten är en utmärkt tidpunkt att vila upp sig lite extra. Med de här enkla och inspirerande sovrumsidéerna behöver du inte lämna sängen i onödan – och du kommer inte vilja det heller.

Annons

Sovrummet är en plats för vila, eftertänksamhet, kärlek och långa sovmorgnar, så det är helt klart värt att lägga lite extra tid och energi på inredningen.

Läs också: Så skapar du en ombonad stil i sovrummet – 7 enkla knep

Med rätt knep kan du skapa en inbjudande atmosfär som passar för såväl sömn och läsning, som mys och serietittande. Och det bästa av allt? Du kan enkelt höja stämningen så till den grad att du kommer få svårt att slita dig därifrån.

1. Bulla upp med kuddar

Kombinera de vanliga huvudkuddarna med stora hotellkuddar och något mindre dekorationskuddar.

Inte bara höjer du mysfaktorn rejält, kuddar är också perfekta att bulla upp med bakom ryggen så att du bekvämt kan sitta och läsa eller kolla på film i sängen.

Annons

2. Sätt stämningen med belysning

Mysig, dekorativ och praktisk belysning är A och O i hemmets alla rum – och inte minst i sovrummet.

Taklampan är inte särskilt härlig att ha tänd när du ligger i sängen och när det är som mörkast ute kanske inte en fönsterlampa är tillräcklig.

Komplettera därför med belysning i anslutning till sängen, varför inte två armaturer på varsin sida av sängen eller dekorativa ljuskällor placerade på sängborden. Välj gärna belysning med varmt och mjukt sken och anpassningsbar dimmerfunktion.

3. Ha vatten inom räckhåll

Ligger du och sträckkollar en serie eller läser en god bok i sängen kan det vara smidigt – för att inte tala om ganska lyxigt – att ha snacks och dryck nära.

Annons

Ett brickbord kan tillfälligt fungera som avlastningsplats, precis som en flyttbar pall eller sängbricka. Självklart kan du också nyttja sängbordet eller golvet.

Ha alltid en karaff eller tillbringare med fräscht vatten nära till hands för att hålla vätskenivån stabil.

4. Lager på lager

Kuddar och täcke i all ära, men är det avkoppling och inte sömn du vill åt kan det vara bra att komplettera med en mysig pläd som håller dig lagom varm.

En snygg filt fungerar även som en inredningsdetalj.

5. Nytvättade sängkläder

Maxa komforten genom att vila upp dig mellan nytvättade sänglakan. Just sängkläderna bör du tvätta minst varannan vecka för att de ska hålla sig fräscha.

Välj gärna sängkläder i material som andas och transporterar fukt, såsom växtfiberbaserade textiler, exempelvis linne och bomull.

Läs också: 7 knep: Så skapar du hotell-känslan i sovrummet

Annons