1. Lägg grunden

Välj om du vill göra din julkrans med en kransstomme som grund eller om du på fri hand vill binda din krans.

2. Välj material
Det finns många olika typer av material att använda sig av när man gör sin krans. Allt från granris och ädelgran till lingonris och buxbomris. Får Residence välja hamnar valet på granris!

3. Kom igång

Binder du din julkrans med en kransstomme lindar du riset runt kransstommen kontinuerligt med spoltråd och fäster kvistarna en efter en. Förskjut kvistarna för varje gång så att inte alla tjocka delar hamnar på samma ställe i stommen. Binder du din julkrans fritt så kan du börja med att utgå från en kvist och successivt linda och lägga på granris. När du har skapat en stomme i lagom storlek och tjocklek fäster du ändarna så att det skapar en rund form. Avsluta med att linda kransen med spoltråd ordentligt så att kransen håller.

4. Dekorera
Vill du dekorera din krans finns många olika alternativ. Här sätter bara fantasin gränserna. Får Residence välja dekoreras kransen inte alls utan låter en krans endast i granris med all sin enkelhet dekorera hemmet.

5. Inred
När du känner dig nöjd med din krans återstår det roligaste: att inreda! Hitta en plats i hemmet för din krans. Dörren är ett säkert kort, men på Residence tycker vi att den gör sig lika bra inomhus som dekoration på julbordet, på en vägg eller rent av på soffbordet.

Foto: Lotta Agaton
Källa: Blomsterlandet

Läs mer: 

Så tar du bäst hand om den trendiga rumsgranen – 5 tips

9 rena och avskalade detaljer som gör ditt hem redo för julen

Här är de 4 största växttrenderna i jul