6 saker du inte får missa på Oslos största inredningsmässa

Den 1 september startar Oslo Design Fair 2016 – Norges största mässa för design och inredning. Stylisten och Residence-bloggaren Per Olav Sølvberg har listat sina bästa tips inför mässan.

Annons

1. Den norske designutställningen Structure blev en snackis under årets möbelmässa i Milano. Nu tar Oslo Design Fair det italienska äventyret hem til Lillestrøm.

Foto: Siren Lauvdal
Foto: Siren Lauvdal  

26 norska designers och konsthantverkare tolkar ordet Struktur i sina arbeten. Curator för utställningen Structure är stylisterna Kråkvik & D’Orazio och Hanna Nova BeatriceStructure är ett samarbete mellan Norwegian Crafts, Jotun och Klubben.

2.  Anette Krogstad drejar live

anettekeramik
 

Se keramikern Anette Krogstad dreja live. Anette jobbar med mötet mellan måltid, servering och människor. Inför Oslo Design Fair har Anette tillverkat 70 numrerade skålar. Skålarna är handdrejade och har alla ett unikt uttryck med små skillnader i storlek och form. Skålarna säljs i pop up-butiken Togetherness.

Annons

3. Utställningen Norway x New York by Sight Unseen

Norway-x-New-York
 

Både USA och Norge har många duktiga designers men överraskande få producenter. Efter en resa till Oslo i 2015 inledde redaktörerna för New York-baserade tidskriften Sight Unseen ett samarbete med fem amerikanska och fem norska designstudios. Målet var att ta fram föremål som kunde framställas av de oberoende amerikanska studior, och som var klara för försäljning utan ett stort varumärke i ryggen. Resultatet kan ses här i utställningen Norge x New York.

4.Hur konsumerar vi inredning i framtiden?

hannanovares
 

Hanna Nova Beatrice, chefredaktör för Residence och My Residence, talar om inredningskonsumption med med fokus på kvalitet. 

Annons

5. Historien om Hay

Rosa bord Hay
 

Föredrag med Mette Hay, grundare av designföretaget Hay.

6. Togetherness pop up-shop 

oslo
 

Höstens tendensutställning visar ett stiliserat butikskoncept med tre olika zoner. Norges ledande stylister Jannicke Kråkvik och Alessandro D’ Orazio, Kirsten Visdalen och Silje Aune Eriksen har samarbetat i projektet.

Oslo Design Fair 2016 pågår mellan 1-4 september 2016.  Mer info hittar du här

Läs även:
7 nyheter att hålla koll på från Formex
Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016
Hanna listar veckans 12 främsta inredningsnyheter

Annons