6 svenska topplanseringar på möbelmässan i Milano

Idag öppnar mässan Salone del Mobile i Milano. På världens främsta designmässa visar svenska framgångsrika designers nyheter för stora internationella möbelföretag. Här har Residence samlat några av våra favoriter.

Annons

Front 

FullSizeRender
Foto: Stefan Nilsson.  
Loopchair_byFront_large
Loop för Qeeboo.  
Tricliniumsofa_byFront_Large
Triclinium för Moroso-  

Svenska Front arbetar med en rad internationella toppföretag som Thonet och Moroso. I år visar de runt åtta nya produkter, däribland soffan Triclinium för Moroso, inspirerad av romarrikets sätt att använda sig av soffan som möbel. Samt stolen Loop för Qeeboo som satsar på möbler i en prisklass tillgänglig för många. Stolen kommer att kosta under 100 euro och säljas online. 

Annons

Luca Nichetto

Arflex_algon_01-1114x1200
Fåtölj Algon.  
casamania_Lofoten_38-1200x751
Soffgrupp Lofoten.  
Ethimo_Esedra_Lounge-1-1200x900
Utemöbel Esedra Lounge.  

Förvisso italienare men med ena foten i Sverige – Luca Nichetto och hans studio lanserar en rad fina samarbeten, bland annat deras första serie utomhusmöbler Esedra för Ethimo med soffor och bord med massor av olika valmöjligheter. 

Annons

Claesson Koivisto Rune

ARFLEX-MILANO
Foto: Arflex  
Lean Muuto
 

Bland årets nyheter: tjusiga soffan Bonsai för Arflex och nya vägglampan Lean för Muuto

Färg & Blanche

Fredrik Farg Emma Marga Blanche
 

Tekniken wood tailoring, som Färg & Blanche tagit fram, tar nu steget ut i världen. Färg & Blanche lanserar den fantastiska fåtöljen Couture för spanska företaget B.D Barcelona.

Annons

Daniel Rybakken

IMG_0639_1
 
A_9301927
 Foto: Magnus Johansson


Det finns alltid ett mått poesi i det Daniel gör, så även i år då han samarbetat med kristallglastillveraren J Hills Standard i deras första serie belysning. Han visar även en spegel urkarvad för hand i aluminium. Foto: Magnus Johansson & Daniel Rybakken

Shane Schneck och Clara von Zweigbergk

Shane Hook
 

Shane och Clara har ansvarat för Hays tydliga profil och grafiska identitet de senaste åren, samt samarbete med möbler och accessoarer. I år visar Shane accessoarer med fokus på köket – korköppnare, diskställ, vardagliga ting som uppdaterats och andra ting som klädhängare – och Clara en fantastisk serie vaser i keramik. Shane har även samarbetet med Nike på en av veckans finaste installationer. 

Annons

 

Annons