7 av vårens stora trender – enligt danska varumärken

I vår blickar vi mot vårt stilsäkra grannland i söder för inspiration. Här är några av vårens största trender – enligt våra danska favoriter.

Annons

Vårljusets intåg i hemmet brukar för många innebära storstädning och rensning i hemmets alla vrår. Det brukar även innebära att höstens och vinterns murriga färger och tjocka textiler byts ut mot nya trender, ljusare toner och lättare material.

Bland vårens inredningstrender finns det många fina detaljer att välja bland. Hämta inspiration från våra danska favoriter som satsar stort på en avskalad helhet med spännande detaljer som svärta och tonat glas.

Vi har spanat in vårkollektionerna från Broste Copenhagen, House Doctor, Tine K och Ferm Living – här är sju av deras stora vårtrender.

1. Avskalat och naturnära

Naturnära material och en ljus färgpalett med jordiga toner dominerar när vårljuset börjar titta fram. De danska inredningsbutikerna satsar på avskalade inredningar där ljusa trämöbler, enkla detaljer och naturmaterial som trä, papper och linne får ta plats.

2. Rotting

Rotting är en klassisk favorit som hör den nordiska sommaren till och de danska inredningsföretagen låter materialet ta plats såväl inomhus som utomhus i år. Rottingfåtöljer, korgar, puffar och lampor – materialet är stilrent och enkelt att addera i inredningen.

Annons

3. Mässingsdetaljer

Förgyllda detaljer fortsätter att vara en favorit även i Danmark. Borstad mässingsfinish i lagom dos ger en exklusiv känsla till inredningen och syns i såväl lampor och spegelramar som i mindre inredningsdetaljer.

4. Tonat glas

Vaser i klarglas får sällskap av tonade varianter som med fördel mixas och matchas med andra vaser i olika färger och former. Dela upp buketten och placera blommor och kvistar i flera små vaser för ett vackert stilleben som står sig länge.

5. Svarta detaljer

Nattsvarta detaljer skapar kontrast och djup i inredningen. Bryt av med svärta och skapa en sofistikerad känsla i inredningen genom att kombinera med mässing.

6. Rosa

Vårens favorit bland pastellerna är helt tydligt rosa – och inte oss emot. Den användbara färgen finns i flera nyanser, från ljus pastell till en varmare ton som gör sig fin i kombination med andra hallonröda nyanser.

7. Sammet

Sammet är en trend som håller i sig även i vår och flera av de danska inredningsföretagen lanserar nyheter i materialet. Från soffor, fåtöljer och stolar till puffar och kuddar – sammet gör ett elegant intryck i hemmets alla rum.

Annons

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs också:

Stylisten: Så fixar du vårstilen – 8 stylingtips

Så ser våren 2018 ut på Day Home

Dusty Deco: Styla vardagsrummet med de här 5 detaljerna

Publicerat 20 februari 2018
Annons