7 nyheter att hålla koll på från Formex

Under onsdagen öppnade Formexmässan – Nordens största fackmässa för design och inredning – som pågår ända till den 21 januari. Residence var på plats för att spana in vårens nyheter. Här är våra favoriter.

Annons

1. Stillsam frukost

paradis
 
paradisverkstaden
 

Populära Paradisverkstaden har lanserat sitt första externa samarbete tillsammans med formgivaren Maja Lindahl och Kristin Kaspersen. Serien Morgon grå är en stillsam och mjuk frukostservis i glaserat och dekorerat stengods som vi gärna avnjuter vår helgfrukost på.

Annons

2. Träna med stil

marmor
 
Gymnasten
 

Designföretaget Tingest har lanserat en stilren kollektion träningsredskap för hemmet – perfekt för designnörden som inte vill gömma undan sina träningsredskap. Kollektionen består av hantlar, kettlebells, yogatillbehör och en rockring – men också en träningsbänk och en skinnväska.

Annons

3. Ekosmart

Jimsch170105-_W5A4984
 

Livsstilsvarumärket Jimsch har i år breddat kollektionen Inner Vision med bädd-och förvaringstextil. All bäddtextil är 100 % bomull och är helt ekologiskt infärgat, vilket innebär att de inte innehåller blekmedel och är helt giftfria. Snygga ekosmarta förvaringspåsar som gör packning och förvaring lättare är tillverkade i återvunnet spill från textilindustrin.

4. Svenskt hantverk

Village_spinneriet4676
 
villagesarastol
 

Inredningsföretaget Village fortsätter att producera kollektioner med hjärtat i sitt nordiska ursprung och med fokus på klassiskt hantverk. Även i år är den prisbelönta designern Staffan Holm stommen i Village. I vårkollektionen finns Sara stol och tillhörande Nina krok i färgerna svart, mörkgrön och Bordeaux. Båda är tillverkade i genuin Europeisk ask.

Annons

5. Mot grönare höjder

Designhousestockholmblomstertrappan
 

En långvarig relation mellan Design House Stockholm och formgivaren Sara Szyber har resulterat i att den gamla favoriten Blomstertrappan nu uppdaterats. Med tre hyllplan i ask och djupare utrymme nedtill för de större gröna krukorna är Blomstertrappan den perfekta inredningshjälpen för grönare höjder.

6. Nya förmågor på Young designers

rustmedesign
 
rustmedesigncandleholder
 

Bland de nya designers som ställde ut på årets mässa var vår favorit det baltiska designermärket Rust Me, verksamma i Lettland. Framför allt deras enkla vaser och ljushållare. Hela kollektionen är utformad i hållbar och miljövänlig design, där varje föremål är handtillverkat.

Annons

7. Grafiska drömmar i keramik

designhousemuggar
 

Glaskonstnären Ann Wåhlström har tillsammans med Design House Stockholm lanserat keramikserien Deco. Serien består av tre grafiskt mönstrade svartvita vaser, Rain, Straw och Tiles. Inspirationen till mönstren har Ann Wåhlström hittat i skiftningar i naturen samt i textilens värld.

Formex presenterar det främsta inom design och inredning och pågår 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan. 

Läs mer: 

Hållbart och ekologiskt – spana in Formex nyheter

De inreder Formex Trendrestaurang 2017 – i vårens 3 stora trender

Här är formgivarna som ställer ut på Formex Young Designers

Annons