Sara Silvergruva

Inget för den klaustrofobiska! Här bor du i ett rum 155 meter under jord med enbart grottväggarna som sällskap. För att ta sig ner i rummet behöver man få hjälp av en guide – samma sak på vägen upp. Kommunikationen sker via en kommunikationsradio då mobiltelefoner inte fungerar så långt ner under jord. Skulle du våga?

Ishotellet i Jukkasjärvi

Via: Ishotellet

Via: Ishotellet

Ett av världens största hotell av snö och is. Om du har besökt ishotellet en gång tidigare kommer du troligtvis inte att känna igen dig om du åker dit igen. Hotellets arkitektur ändras nämligen varje år eftersom det smälter bort när våren nalkas. På grund av sitt känsliga material existerar hotellet enbart mellan december och april.

The Tree Hotel, The Mirrorcube

Några meter över marken hänger en 4x4x4 meter stor spegelkub, designad för att smälta in i omgivningen. Väggarna är gjorda av reflekterande spegelglas och ger en utsikt åt alla väderstreck.

The Tree Hotel, The Bird’s Nest

Fri som en fågel? Nu har du möjlighet att bo som en i alla fall! I The Bird’s Nest sover du i ett rum där till och med fönstren är gömda av kvistar och blir en del av omgivningen. I rummet finns två separata sovrum, en dusch och en toalett.

The Tree Hotel, The UFO

The UFO föddes under tiden man arbetade med Bird’s Nest. De två är varandras motpoler, den ena är harmoniserad med sin omgivning medan den andra skiljer sig enormt. För att ta sig in i The UFO behöver du klättra upp för en infällbar trapp, allt för att känslan av att sväva ovanför marken ska kännas så äkta som möjligt.

The Tree Hotel, The Cabin

I ett kapselliknande rum sover du bland träden ovanför en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. För att komma upp till The Cabin behöver du gå via en horisontell brygga bland träden. Inget för den höjdrädda…

Trollstubben, Lyrestad

Kan det här vara barnens favorit? På Norrqvarn Hotell & Konferens kan ni bo i en trollstubbe, precis som en äkta trollfamilj. Nedanför kullen med trollstubbar finns Barnens Minikanal, en miniatyr av Göta kanal. Där ligger även lekbåten Vigdis och Professor Gullströms lilla hus.

Läs även:
7 hotell utöver det vanliga – perfekt för alla hjärtans dag
9 hotell vi gärna skulle vilja vakna upp på i morgon
Se hotellrummet som Oscarsbelönade Alicia Vikander designat