8 saker du borde göra hemma – och vad du gör i stället

Annons

1. Tvätten

Vad du borde göra: Lägga in den i garderoben efter avklarad tvättning.

Vad du gör: Du har givetvis bråttom att göra annat, så att vika tvätten och lägga in i garderoben kan gott vänta lite. Ikea-kassen får stå på lämplig plats och fungera som tillfällig garderob tillsvidare, mest troligt tills den är tom och du behöver tvätta igen.

2. Julgranen (och allt annat pynt)

Vad du borde göra: Plocka fram i december och ta bort i januari.

Vad du gör: Har du väl släpat tio kartonger från förrådet så måste det ju få stå kvar ett tag också. Det är väl trevligt med lite växtlighet i hemmet, tänker du när du för sjuhundrade gången rycker barr ur fötterna. I februari.

3. Larmet

Vad du borde göra: Gå upp när larmet ljuder. Du har ju ändå ställt in det av en väldigt tydlig anledning.

Vad du gör: Du borrar in huvudet allt djupare i kudden och trevar med handen efter ljudkällan för att få ett slut på tortyren. Nio snoozningar och 45 minuter senare studsar du upp, slukar en brödbit utan pålägg (alternativt bara pålägg), river på dig de första klädesplagg du kommer över, springer till bussen med oknutna skor och öppen väska. Men du fick åtminstone några extra minuter i sängen. Seger.

Annons

 

4. Vinterkängorna

Vad du borde göra: Tvätta av dem och impregnera, så håller de förhoppningsvis i flera år till.

Vad du gör: Du vaknar upp och inser att dina fräscha tygskor inte kommer funka längre – det har blivit minusgrader. Kängorna åker fram från sitt bortglömda hörn, men eftersom du redan är sen hinns impregneringen inte med. Och när du väl har använt dem verkar det ju funka bra ändå. I april faller de åter i glömska, fortfarande fuktiga och saltfläckade med grus i sulorna. Nästa november åker de fram igen, och de hatar dig.

vinterstolar (kopia)
 

5. Utemöblerna

Vad du borde göra: Plocka undan när du vet att vädret inte längre tillåter dig att använda dem.

Vad du gör: Du tänker att solen och värmen gott skulle kunna göra en oväntad comeback, då vore det ju dumt om stolarna inte fanns där. I mars står stolarna fortfarande kvar, spruckna och väderbitna, men nu är det ju ändå snart sommar igen.

Annons

6. Deklarationen (och alla räkningar)

Vad du borde göra: Riva upp kuvertet och fixa det direkt. Du tjänar inget på att vänta.

Vad du gör: Kuvertet hamnar i ett avskilt domedagsberg i hemmets mörkaste hörn. Där ligger det och morrar så fort du närmar dig tills den andra påminnelsen har kommit.

7. Den tomma schampoflaskan

Vad du borde göra: Slänga den när den är slut.

Vad du gör: Den står där i hörnet under duschen, och bubblar. Korken är av sedan ett par månader när du var tvungen att späda ut innehållet för att kunna skölja ur en sista skvätt att tvätta dig med. Men nog finns det lite kvar, om inte annat finns det gott om plats här på golvet.

8. Det oanvända gymkortet

Vad du borde göra: Säga upp det. Du tränar ju ändå inte, så varför betala 500 kronor i månaden för ingenting?

Vad du gör: Du väntar på den rätta peppen, det rätta vädret och att någon kompis kan följa med. Man kan ju inte träna ensam. Du önskar att du var i lite bättre form, och att pengarna inte tog slut så snabbt. Samtidigt tickar 500 spänn från ditt konto som ett månatligt hån.

Publicerat 20 december 2015
Annons