9 fina sätt att julpynta – enligt danska designvarumärkena

Danskarna har alltid legat i framkant när det kommer till inredningsinspiration och julen är inget undantag. Så här tolkar tre omtyckta danska designföretag julen 2017.

Annons

Det är något visst med dansk design och i jul låter vi oss gärna inspireras av våra grannar i söder.

House Doctor, Tine K Home och Broste Copenhagen hör till inredningsfavoriterna hos många och den här säsongen ser vi mycket stilrena detaljer, rustik prägel, rosa och rostiga toner.

9 fina sätt att inreda i jul – enligt våra danska favoriter:

1. Lagom mycket granris

Julgranen har en självklar plats inomhus under julen, men vill du av någon anledning skippa trädet i år kan du ändå lyfta in en lagom dos barr i form av annat.

Både House Doctor, Tine K Home och Broste Copenhagen visar vägen med rumsgranar, barriga dekorationer på bord, vägg, från tak – eller rakt upp och ner som en enkel kvist i en vas.

2. Väggdekorationer

Ge väggarna lite extra kärlek i jul och dekorera väggarna med stämningshöjande detaljer.

Addera naturnära pynt i form av barriga kvistar och girlanger av blommor eller satsa på stjärnformer med festlig glimt.

Annons

3. Rosa nyanser

Är du redan trött på julerött, men vill samtidigt få in en ombonad känsla i hemmet kan du satsa på rosa. Den tidlösa kulören skänker värme till detaljerna och ger ett mer avskalat intryck än just rött.

4. Alternativa träd

Inomhusträd i jul behöver inte betyda en traditionell julgran och du kan i princip pynta vilket slags träd som helst för att skapa julkänsla.

Har du inte plats för ett helt träd går det alldeles utmärkt att förvandla grantoppar till minigranar att dekorera fönsterbrädan med.

5. Levande ljus

Få saker är lika stämningshöjande som levande ljus och under årets mörkaste period kan det helt enkelt inte bli för mycket.

Komplettera den klassiska adventsljusstaken med en mix av ljuslyktor eller ljushållare i olika stilar och sprid ut i hemmet. För en extra julig touch kan du dekorera med granris.

6. Rostiga toner

Många av årets julkollektioner har rostiga toner som röd tråd och även bland de danska varumärkena ser vi rost i detaljerna.

Annons

Tyger i den rätta kulören är ett enkelt sätt att lyfta in trenden i julinredningen, likaså med hjälp av prydnadsdetaljer.

7. Sparsmakad pyntning

I den nordiska stilen är less oftast more, så är du ett fan av avskalat och stilrent kan du även låta det avspeglas i din julgran.

Häng på diskret belysning och skippa glittret till fördel för smakfulla girlanger och enkla kulor. För det där lilla extra kan du addera detaljer i guld eller silver.

8. Rustik känsla

Råa detaljer och ett åldrad, personligt stuk är både charmigt och trendigt just nu.

En gammal vas med fin patina att sätta julens blommor i eller en julstjärna i vintagestil är rätt väg att gå, men du kan också framhäva vackra möbler med dina moderna juldekorationer.

9. Gråskala

Bland många av våra svenska favoritmärken dominerar färgen grå och dessa tendenser ser vi även i den danska designen.

Mörka toner, ljusa nyanser, stora eller små detaljer spelar ingen roll. Med grått kan det helt enkelt inte slå fel i jul.

Läs också:

9 rena och avskalade detaljer som gör ditt hem redo för julen

Julen på Artilleriet är här – se de magiska bilderna

Gör ditt hem redo för julen – 17 bästa köpen

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons