soffor nya klassiker

9 nya snygga soffor som är blivande klassiker

Drömmer du om att investera i en ny soffa? Välj rätt för att ha en möbel för livet. Säg hej till nio blivande klassiker som precis lanserats.

Annons

1. Little Petra, &Tradition

Little Petra soffa från &Tradition
 

Originalfåtöljen Little Petra, formgiven av Viggo Boesen, släpptes redan 1938 och 2020 lanseras den i form av tvåsitssoffan Little Petra VB2 från danska &Tradition. Samma charm och komfort – men för två! Soffan finns i flera olika utföranden. Här kan du köpa den.

2. Eave Dining 165, Menu

Eave soffa från Menu
 

Eave Dining 165 är en ny soffa från danska Menu, formgiven av Norm Architects. Soffan är gjord för att fungera ihop med matbord, oavsett om det är på en restaurang eller i ett hem. Eave Dining 165 finns i tre olika färger. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Origami, Adea

Soffan Origami från Adea
 

Soffan Origami från finska Adea, formgiven av Damian Williamson, lanserades i samband med möbelmässan i Stockholm 2020. Den bekväma soffan inspirerades av en mjuk linje som fick tredimensionell form, likt en origami. Soffan kommer i produktion under 2020.

4. Assemble, Valerie Objects

Soffan Assemble från Destroyes/Builders/Valerie Objects
 

Soffan Assemble designades av destroyers/builders och är gjord av flera olika delar för att sättas ihop till en soffa som passar för de behov man har. De runda formerna är asymmetriska och har inspirerats av stenar på stranden.

Annons

5. Covent Sofa, New Works

Covent soffa från New Works
 

Den inbjudande soffan Covent från danska New Works har en mjuk och organisk form samt en djup sittdyna. Designad av Arde Design Studio och tillgänglig i olika utföranden. Här kan du köpa den.

6. Bas, Eilersen

Soffan Bas från Eilersen
 

Eilersen firar sina 125 år med lanseringen av den nya soffan Bas, designad av Jens Juul Eilersen. Soffan är en låg loungesoffa med breda armstöd och moduler som gör att den passar i såväl stora som små rum. Här kan du köpa den.

Annons

7. Soffan Famna 2020, Taf Arkitekter x Svenskt Tenn

Soffan Famna från Svenskt Tenn x TAF
 

Soffan Famna togs fram av designduon TAF på uppdrag av Svenskt Tenn. Den nya soffan med låg sitthöjd och djup sits tillverkas för hand i Sverige och har en lekfull, omfamnade form. Här kan du köpa den.

8. Supersoft, Fogia

Supersoft soffa från Fogia
 

Soffan Supersoft från Fogia och Note Design Studio togs fram för att vara stor, välkomnande och så skön att man inte vill stiga upp ur den. Soffan består av moduler vilket gör den enkel att variera efter behov och smak.

Annons

9. Little Mother, House of Finn Juhl

Little Mother-soffan från House of Finn Juhl
 

Soffan Little Mother är en återlansering från år 1945 från House of Finn Juhl. Den handgjorda soffan har en skulptural känsla med en lätt rundad, organisk form och finns i två storlekar.

Läs mer:

9 snygga designlampor i butik just nu

Guide: Tre hållbara soffval

Så ska du placera soffan – 5 snygga alternativ

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Annons