1. Furnishing utopia

furnishingutopia

En väldigt fin liten utställning från ett projekt där en rad designer studerat Shaker-estetiken och skapat föremål och möbler utifrån den. Några finns idag i produktion.

2. Lotta Agatons Trendmonter

lottaagatontrendmonter21
lottaagatontrendmonter

Med fokus på kontraster inspirerar Lotta Agaton med de främsta trenderna just nu, i färg, form och material.

3. Designbaren

trendbaren1

En fantastisk färgklick av Note Design studio som på sitt karaktäristiska sätt lekt med ytskikt och starka färger ton i ton. Inspirerande.

4. Friends and founders

friendsandfounders21

Med enkla medel och fina former har det unga företaget skapat en fin kontrast mot andra montrar, som sticker ut i mängden. I all enkelhet en av de finaste på mässan.

5. Massproductions

massproductions

Foto via Massproductions.

Årets producent hos Residence stora Formpris fortsätter på sin linje med klassiska former och elegant tydlighet. Montern är inredd av Johan Lytz med spegeleffekter.

6. Gubi

01. beetle-chair-gubi-horoskop

Sammet, elegans, återupplivade klassiker; Gubi går från styrka till styrka och visar en rad inspirerande nyheter som passar helt i deras inslagna linje, och ligger helt rätt i tiden.

7. Asplund

asplund

Ett starkt år för Asplund, som bland annat lanserar ett blågrått och rött skåp av Pia Wallén, som ser ut som ett smycke. Hör finns även en ny stol av Mattias Stenberg som kommer i olika utföranden beroende på om den ska vara inomhus eller utomhus.

8. Sammet

gubi

Mässans största trender – sammet, sittpuffar, eleganta kurvor och färger i dovt rött, puderrosa och rost – syntes överallt. Några av de finaste sittmöblerna klädda i sammet stod &tradition, Gubi och Adea för.

9. Fogia

Jord_system

Fogia tar nästa kliv med soffan Jord av Luca Nichetto, en soffa med internationell känsla, låg och djup och med massor av olika kombinationsmöjligheter som gör att den passar både i privathem och för contract.

Läs mer: 

5 favoriter från möbelmässan

Spana in vårens nyheter på Fogia – med fyra nya formgivare

Swedese lanserar 8 framtida designklassiker – se kollektionen här