Få adventsstjärnan att hänga rakt

Så får du adventsstjärnan att hänga rakt – 3 enkla knep

Adventsstjärnor hör julen till (lika så irritationen över att de ständigt hänger snett). Följ våra enkla knep för att få julstjärnorna att hänga rakt, år efter år!

Annons
Bästa julklapparna för varje stjärntecken (RESIDENCE)
Bästa julklapparna för varje stjärntecken (RESIDENCE)
2:17

Adventsstjärnor i fönstren är stämningsfulla – och tidvis irriterande. Vi syftar givetvis på dess oförmåga att hänga rakt fram utan att vridas mot ett eller annat håll. En lätt vindpust (eller att du tittar bort en millisekund) räcker för att stjärnan vrider sig och hamnar snett.

Efter år av kämpande med julstjärnorna har vi äntligen hittat, inte bara en, utan tre lösningar på problemet! Testa något av våra tre bästa knep och njut av en rak adventsstjärna i år!

Så får du julstjärnan att hänga rakt med tre enkla knep
Med några enkla knep kan du slippa en sned julstjärna i fönstret.  

3 knep för att få julstjärnan rak

Aldrig mer en sned julstjärna! Här är tre olika knep som du kan ta hjälp av för att få julstjärnan att hänga rakt.

Annons

1. Fuska med fiskelina

Tålamod är en fiskares bästa vän, sägs det. Men om tålamodet tryter (när du för femtioelfte gången försöker få stjärnan rak) får du helt enkelt bli bästa vän med fiskaren istället. En fiskelina är nämligen lösningen på julstjärne-problematiken. Med fiskelinan kan du tvinga julstjärnan åt vilket håll du vill, samtidigt som trådarna är så gott som osynliga.

Så gör du:

Gör hål med exempelvis en grövre synål i två av stjärnans spetsar. Trä igenom en bit fiskelina genom varje spets och fäst upp fiskelinorna på fönsterkarmen på var sida om fönstret. Ibland kan den räcka med att trä fiskelinan genom spetsarna och fästa linan i samma krok som du hänger stjärnan i för att få den rak. Testa dig fram!

2. Smart kabelvridare

Kabelvridare Markslöjd julstjärna
 

När din stjärna hänger snett är det ofta lampsladden som är boven. Det är svårt att räta ut sladden själv utan att den långsamt vrider sig tillbaka igen. Därför uppfann svenska lampföretaget Markslöjd en kabelvridare för julstjärnor med det passande namnet Hänga rakt. Den lilla prylen rätar helt enkelt ut sladden och håller stjärnan på plats. Kabelvridaren finns i vitt eller svart och går att köpa här.

Annons

Så gör du:

Stick in sladden i kabelvridarens springa på ena sidan, en bit ovanför stjärnan. Skruva sedan på den undre delen av kabelvridaren tills stjärnan hänger rakt. Klart!

3. Krok och kabelklämmor

Om lampsladden inte vill samarbeta med dig får du helt enkelt ta kommandot och överlista den. Om du hänger stjärnan på en spik ovanför fönstret är du beroende av att sladden måste vara helt rak. Fäster du däremot stjärnan i en krok uppe i fönsterkarmen kan du vrida och rotera kroken - och därmed sladden - tills stjärnan hänger rakt.

Så gör du:

Fäst en krok i mitten av fönsterkarmen. Häng upp stjärnan i kroken och rotera kroken så mycket eller lite som behövs för att stjärnan ska hamna rakt. Fäst sedan sladden i så kallade kabelklämmor, det vill säga små halvmånar med en spik i vardera ände. På så vis försäkrar du dig om att sladden inte rör sig och att stjärnan hänger rakt under hela julen.

Så lätt målar du om din tråkiga lampa
Så lätt målar du om din tråkiga lampa
1:19
Publicerat 30 november 2022
Annons