Carl Larsson Åhléns

5 billiga sätt att göra om i hemmet
1:32

Efter reklamen: 5 billiga sätt att göra om i hemmet

(1:32)

Slå på ljud

Carl och Karin Larsson har båda två bidragit till svensk konst och formgivningskultur och i dag är Carl Larsson-gården, ”Lilla Hyttnäs”, ett museum där parets kulturarv lever vidare. Åhléns vill nu hylla paret och lanserar en exklusiv sommarkollektion för hemmet som släpps i limiterad upplaga.

»Paret Carl och Karin Larssons livsstil och inredning har både inspirerat och fascinerat Åhléns designteam, framförallt hur långt före sin tid paret Larsson var gällande estetik, hantverk, hållbarhet och självhushåll, något som är aktuellt än i dag«, skriver Åhléns i ett pressmeddelande.

Utemöblerna vi drömmer om i sommar – Cecilia Tivar tipsar!

Bården, fyrklövern och mönsterbild

Kollektionen innehåller 21 olika produkter i form av textilier, krukor, vaser, porslin och glas – där allt är byggt utifrån tre designelement: bården, fyrklövern och mönsterbilden.

Carl Larsson Åhléns

Mönstrad linneduk med dekorativt broderi inspirerat av Carls sigill.

Bården återfinns på porslinet och är inspirerad av Carls signatur, något som påminner om en rosettslinga. Fyrklövern är inspirerad av ett skåp i parets matsal och ett broderat mönster av blommor från en soffa gav inspiration till kollektionens mönsterbild.

»Carl och Karins hem är en fantastisk plats för inspiration och kreativitet. Här känner man sig hemma och det är roligt att vi nu kan sprida det vidare till fler. Kopplingen till konstnärsparet och gården är tydlig och varje köp stöttar vårt kulturarv«, säger Chia Jonsson, Chef på Carl Larsson gården.

Så ser den limiterade kollektionen ut

Den limiterade kollektionen lanseras under vecka 27 och kommer säljas på Åhléns varuhus och på åhlens.se (länk till Åhléns).

Carl Larsson Åhlens

Porslin i stengods med konstnärlig form och färgade kanter.

Carl Larsson Åhlens

En mjuk, fylld dyna i läder med knytband prydda med dekorativa tofsar i ändarna.

Carl Larsson Åhlens

Avlångt, mönstrat kuddfodral i ullmix.

Carl Larsson Åhlens

Handgjorda glas med dekorativt mönster i glasmassan och klassisk metallbricka med blommönster.

Carl Larsson Åhlens

Blank kruka i stengods.

Carl Larsson Åhlens

Klassisk ljushållare i stengods,

Carl Larsson Åhlens

Mönstrad salladsskål i stengods med konstnärligt mönster inspirerat av Carl och Karins verk.