Åhléns firar jul på Skansen

Traditionell jul med härlig hantverkskänsla när Åhléns firar jul på Skansen.

Annons

En bättre inramning är svår att tänka sig än Nyloftet på Skansen när Åhléns släpper sin julkollektion 2019, en mycket traditionell lantlig jul med mängder av tovat, täljt och broderat. Liksom ny belysning, textil och fint pynt till granen,  ögongodis för den som älskar hantverk och lantlig gammaldags jul. Uppdukat längs väggarna står ett dignande traditionellt julbord med mängder med sill, lax, kallskuret, varmt, ostar och ett gottebord som inte går av för hackor. Allt inramat av två vackra granar, en i rött och en i vitt. Borden är också dukade i rött respektive vitt och representerar två spår i Åhléns jul för i år.

Julen Åhléns 2019 Skansen
 
Julen Åhléns 2019 Skansen
 
Annons
 
Julen Åhléns 2019 Skansen
 
Annons

Halmkransar & tovat pynt

Inspirationen är hämtad från norr, från Kiruna och norska Oye, berättar designchefen Ulrika Gyllstad. Norge inspirerar med sina nationalromantiska trähus utsmyckade med målningar och snidat trä. Från Kiruna hämtar Åhléns ljusa färger och sagomotiv.

Julgranen pyntas med tovade dekorationer, transparenta färgade glaskulor och papperspynt. På bordet dukas det med en rustik servis på vit duk med traditionella randiga löpare. Och härliga dekorationer med ljus och julens favoritblommor. I fönstren står stakar och på pelarna i det vackra Nyloftet på Skansen hänger mängder med vackra stjärnor. Det blir en härligt rustik jul i år!

Läs mer: 

Cappelen Dimyr – nya mattor vi älskar! 

Watt & Vekes julstjärnor vi drömmer om 

Drömmer du om en köksö? Då måste du spana in detta! 

Publicerat 08 november 2019
Annons