Alva listar: 5 favoriter från 3 days of design

Köpenhamns stora designevent 3 days of design har passerat – och det är hög tid att sammanfatta de bästa designnyheterna. Här är Residence redaktör Alva Fierros 5 favoriter.

Annons

1. Den danska stolen

 
 
 

I utställningen The Danish chair som just nu pågår i Danmarks designmuseum, får man ta en tur genom historien över alla de stolar som blivit ikoner, men man får även en inblick i hur dansk design kommit att bli en internationell exportsuccé. Fin utställning för alla designintresserade och stolnördar.

Annons

2. & tradition village

 
 

 

Annons

Det danska designföretaget &tradition har en unik portfolio av vackra möbler och belysning som sällan gör en besviken. I deras showroom The Village hade man byggt upp en labyrint av utställningsrum med olika inredningar och ljussättningar i varma och inbjudande toner.

3. Reforms nya köksdesign

 
 

Danska Reforms fronter till Ikea-kök och garderober har på kort tid blivit väldigt uppmärksammade. Under 3 days of design premiärvisade de sin nya köksdesign för Ikea-skåpet Metod, som formgivits av designern Chris L. Halstrøm.

Annons

Ett perfekt sätt att uppgradera en Ikea-klassiker!

4. Verner Panton

 
 
 

Schweiziska ambassaden i Köpenhamn dedikerade en hel paviljong till den danske designern Verner Panton (reklamlänk) i samarbete med Vitra som var fullständigt magisk!

Annons

I ambassadens trädgård hade man även anordnat en grillfest där man visade upp verk från schweiziska designers och inspirerande konst och arkitektur från Basel och Zürich.

5. Dinesen

 
 
 

Familjeägda danska Dinesen skapar fantastiska trägolv och inredningslösningar i trä. Deras passion och respekt för trävirket har förts vidare i generationer i nära samarbete med arkitekter, designers och kunder runtom i världen. I deras showroom visades vackra träskulpturer upp men också enskilda rum, designade som en privat lägenhet – som tog träplankor till en helt ny nivå.

Här hittar du Alvas blogg. 

Läs också:

Spana in Reforms nya köksdesign för Ikeamöbler

Hay lanserar ny kollektion för köket

Designstudion omvandlade ett hem till ett fantastiskt konto

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons