Amelia Widell lanserar ny soffa som får oss att längta till vår

Berätta om vårnyheterna!

– Bland vårnyheterna hittar vi en ny soffmodell som heter Dahlia och en puff som heter Flora och som ser just ut som en blomma! Det är både lekfulla färger och former som känns väldigt våriga!

Puffen Flora är ny för i år och kostar 4 500 :-

Vilken av dina möbler är din favorit? 

– Just nu är det soffan Dahlia! Den är lite djupare än de andra sofforna så jag kryper upp i soffan så fort jag kommer hem om dagarna.

Nya soffan Dahlia i italiensk sammet av 100% bomull, 19 900 :-

Hur har det gått för ditt företag? 

– Det har gått väldigt bra och det växer så det knakar. Under mitt första år så sålde jag nästan 600 soffor vilket känns helt overkligt.

Vilka är det som köper dina möbler?

– Min kundkrets är otroligt blandad! Det är mycket stylister och designers som har hittat mig tidigt men också många ute i landet som är modiga och vågar klicka hem en soffa på nätet. Cirka 70 % av mina kunder håller på och flytta till ett nytt hem och börjar hela inredningen med en soffa från Meli meli vilket är superkul!

Vad är det roligaste och svåraste med att starta möbelföretag?

– Det roligaste är att komma på något och att jag sen utifrån en skiss faktiskt kan producera det och se att folk gillar och köper det. Jag har liksom inga begränsningar för vad jag kan och inte kan göra.

Soffan Luca velvet deepblue från tidigare kollektion, 19 900:-

Luca velvet rubyred, 19 900:-

Blanca ottoman emeraldgreen från tidigare kollektion, 3 500:-

Vad händer härnäst?

– Just nu håller jag på att inreda ett nytt showroom på Artillerigatan 16 i Stockholm. Där flyttar jag in tillsammans med klädbutiken Simply Bollocks och där kommer vi att samarbeta med Galleri Belenius som hela tiden kommer uppdatera lokalen med spännande konst. Det är en sekelskifteslägenhet där vi kommer behålla hemma hos-känslan där du antingen kan testa möbler i vardagsrummet, känna på sängkläder i sovrummet eller testa kläder inne i garderoben.

Läs mer: 

Hitta rätt soffa – Amelia Widells 4 bästa tips

8 trendiga och snygga möbler i sammet

Klä om din Ikea-soffa i skräddarsydda sammets-överdrag