Årets hetaste trend – inred med ikoner!

Hållbarhetstrenden där det stilrena klassikerna kommer tillbaka visade sig på möbelmässorna i år. Vi listar favoriterna!

Annons

På årets möbelmässor i Stockholm och Milano var det en trend som tydligt stod ut – en mängd företag satsade på att återlansera klassiska möbler designade från 1950-talet och framåt istället för att ta fram helt nytt. Trenden med fokus på miljö och hållbarhet ger de gamla ikonerna en ny chans att komma tillbaka till vårt hem. Om inte minst bevaras känslan för de enkla, stilrena och vackra ett litet tag till.

Residence listar nio favoriter från möbelmässorna som kommer hålla i minst 60 år till!

Indoor Outdoor en kollektion designad av Bodil Kjær nylanserad av Carl Hansen & Son.
 

Bodil Kjær designade redan i slutet av 50-talet klassikern ”Indoor Outdoor”. Nu nytillverkat av det danska designföretaget Carl Hansen & Son. Kollektionen består av en lounge-stol, ett sidebord, matbord, matstolar, en hammock och en solbädd. Finns i butik från september 2018.

Annons
Gubi återlanserar golvlampan 9602 designad av Paavo Thyrnell.
 

Danska Gubi återlanserar belysning av den finske designern Paavo Thyrnell som levde och verkade fram till 1970-talet, däribland golvlampan 9602.

Danska designföretaget Karakter återlanserar Bodil Kjær ikoniska skrivbord från 1959.
 

Danska designföretaget Karakter lanserar sin första återlansering från en dansk designer, Bodil Kjær ikoniska skrivbord från 1959. Skrivbordet som vi bland annat sett i tre James bondfilmer kommer i rött eller med en grå lackerad ram.

Annons
Stolen som dansken Arne Jacobsen först designade släpps nu igen av designföretaget Fritz Hansen.
 

Stolen som dansken Arne Jacobsen först designade för SAS kungliga hotell i Köpenhamn 1959 återlanseras nu av danska designföretaget Fritz Hansen. Stolen finns i butiker världen över från maj 2018.

Carl Hansen & Son återlanserar Arne Jacobsens Society Table.
 

Carl Hansen & Son återlanserar Arne Jacobsens Society Table. Skrivbordet ritades först för danska varvet Burmeister & Wain 1952.

Annons
Designföretaget Northern har tagit upp produktionen av vägglampan Butterfly designad av Sven I. Dysthe.
 

Vägglampan Butterfly formgavs redan år 1964 av Sven I. Dysthe. Designföretaget Northern, som fokuserar på de nordiska landskapen i sin design, har nu återupptagit produktionen av denna norska designskatt.

Danska varumärket Karakter Copenhagen återlanserar den munblåsta lampan Lari designad av Angelo Mangiarotti.
 

Danska varumärket Karakter Copenhagen återlanserar den munblåsta lampan Lari designad av Angelo Mangiarotti 1978.

Annons
bordet Markelius 01 designat av den svenska arkitekten Sven Markelius släpps nu av Offecct.
 

Samtidigt som funktionalismen blev allt mer folkkärt i hemmen föddes bordet Markelius 01 designat av den svenska arkitekten Sven Markelius 1930. Offecct återlanserar nu bordet i limiterad upplaga.

Golv- och bordslampan Sillhouette designad av Svend Aage Holm-Sørensen har nu återlanserats av Warm Nordic.
 

Golv- och bordslampan Silhouette som för första gången skapades under 1950- talet av den danska lamppionjären Svend Aage Holm-Sørensen har nu återlanserats av Warm Nordic.

Läs mer:

Trenderna på möbelmässan i Milano 

Inredarna: Trender att satsa på 2018- och detaljerna vi tröttnat på 

Åtta favoriter från möbelmässan 

Annons