Arket lanserar ullfiltar i samarbete med konstnären Linnéa Andersson

Konstnären Linnéa Andersson har inlett ett designsamarbete med klädkedjan Arket. Först ut är tre ullfiltar som tagits fram tillsammans med anrika väveriet Klippan Yllefabrik.

Annons

Den Göteborgsbaserade konstnären Linnéa Andersson tog examen från Högskolan för Design och Hantverk 2018 och har redan hunnit med att ha ställt ut på flera gallerier och utställningar och jobbat med klienter såsom Ikea, Lush cosmetics och Wrap Magazine. Hon använder sig ofta av naturen som motiv och hon är intresserad av skärningspunkten där konst möter design. Hennes verk är ofta influerade av skandinavisk design och den den psykedeliska eran. Hennes signaturmotiv är slingrande grenverk med stora löv.

Filt med blått grenmotiv
 

Just dessa motiv pryder nu de tre filtar som lanseras i samarbete med Arket.

Närbild på röd filt
 

Filtarna som är i 100 procent ull har tagits fram i samarbete med väveriet Klippan Yllefabrik, som tillverkat ullfiltar enligt nordisk hantverkstradition sedan 1879. Och de har varit samarbetspartner med Arket sedan 2017, då Arket lanserade sin första heminredningskollektion.

Annons

De tre plädarna med Linnéa Anderssons motiv är vävda i 100 procent lammull har tagits fram med samma motiv i blå, rött och svart. De tre filtarna är den första delen i Linnéa Anderssons samarbete med Arket. Vid nästa lansering, som kommer senare i höst, kommer vi att få se kuddfodral och tändsticksaskar med motiv signerade Linnéa Andersson.

Läs även:
Så ser höst- och vinternyheterna ut på Ikea 2019

Inred med med rotting i höst – här är några favoriter

Publicerat 06 september 2019
Annons