Arkitektritade stadsradhus i tre våningar – mitt på Djurgården

Innanför den rostiga fasaden med industrikänsla döljer sig stora öppna ytor, ett fantastiskt ljusinsläpp och exklusiva materialval. Och det bästa av allt? Husen ligger riktigt centralt.

Annons
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
1:34

Intill Husarvikens natur, i Norra Djurgårdsstaden, har Erik Wallin låtit nyproducera sex stycken stadsradhus med äkta villakänsla. Och den är inga vanliga radhus.

Zenhusen, som de kallas, består av 18 bostäder, 6 radhus och 12 lägenheter och just radhusen är i tre etage, med bland annat terrass och privata entréer intill de egna garagen.

Foto: Henning Peinerud (interiör) och Linus Flodin (exteriör) Arkitekter: Maria Kingsley/Erik Wallin, Ola Jonsson/C.F. Møller Architects via Alexander White/mäklare: Johan Lövgren

Annons
 
 

Öppna, ljusa ytor gör rummen enkla att inreda och de stora fönsterpartierna från golvnivå släpper in det mesta av dagsljuset och den kringliggande naturen.

Annons
 
 
 
Annons

Allt från färgpaletten till de naturliga materialvalen och utformningen är väl genomtänkta och man har valt exklusiva varumärken som Kvänum, Gaggenau och Vola.

 
 
Annons
 
 
Annons

Ola Jonsson från arkitektfirman C.F. Møller Architects har tillsammans med landskapsarkitekten Ulf Nordfjell och Erik Wallin ritat Zenhusen. Mer information och fler bilder hittar du här.

Läs också: 

Oscar Properties lanserar sekelskiftesvåningar med exklusiv konst och design

4 spännande bostadsprojekt som står klara 2017

De lanserar lägenheter – inredda av prisbelönta Note Design studio

Annons