Tom Dixon i samarbete med Bemz – lanserar överdrag till Ikea-soffan

Tom Dixons soffmodul för Ikea släpps inte förrän nästa år, men hypen är redan stor. Nu står det klart att textilföretaget Bemz designar en kollektion överdrag – varav ett är haute couture.

Annons

Sedan Ikeas samarbetet med Tom Dixon tillkännagavs förra sommaren har vi väntat med spänning på att få höra mer.

Läs också: Se första bilden från Ikeas samarbete med Tom Dixon

I februari släpptes den första bilden på möbelplattformen Delaktig, som kan fungera både som säng och soffa, och nu står det klart att Bemz samarbetar med Tom Dixon och Ikea för att ta fram en kollektion textilöverdrag – varav ett är ett haute couture-överdrag.

– Genom vårt samarbete med Tom Dixon i Delaktig-projektet kombinerar vi det bästa av två världar – Tom Dixons unika känsla för design och Bemz textilkompetens, säger Bemz grundare Leslie Pennington.

Det första steget i samarbetet blir haute couture-överdraget som visas upp under Milan fashion week, med start den 4 april.

– När vi började arbeta med Ikea och projektet Delaktig ville vi hitta en partner som såg möjligheterna inom möbelindustrin om man tänker utanför ramarna. Bemz var de första att agera, som antog utmaningen och som ville vara en del av detta experiment med en hackningsbar sängram som kan modifieras och anpassas efter behov, säger Tom Dixon.

Annons

Delaktig kommer säljas på Ikea från februari 2018 och överdragskollektionen Bemz x Tom Dixon på bemz.com från samma datum.

Läs också: Klä om din Ikea-soffa i skräddarsydda sammets-överdrag

Annons