Best 9 @residencemag – här är favoriterna!

Året 2019 börjar gå mot sitt slut och vi kliver snart in i en ny era. Men innan dess tar vi en sväng tillbaka och minns favoriter från året som gått. Här är Residence mest gillade bilder på Instagram under 2019!

Annons

Gröna skinande lampor, designstolar och kök i ek. Toner i beiget och grått med inslag av svart och vitt. Stilrena hem med noga utvalda detaljer – här har vi det som hjärtas på Residence Instagram. Nu tar vi en närmare titt på några av favoriterna!

Visst följer du oss på Instagram? Om inte: @residencemag

 

En översikt av våra mest gillade bilder under 2019. 

 

Foto: Mike Karlsson Lundgren 

En vindsvåning med mörkbruna bjälkar, vintagestolar från Italien och med mycket kärlek för mode.

– Som man klär sig vill man klä sitt hem, säger Shabnam Aslani.

Annons

Orden är Shabnam Aslanis, hon är en entreprenörssjäl ut i fingerspetsarna. Mode var hennes första ­förälskelse, inredning den andra. Det syns i familjens välkomponerade, harmoniska och eklektiskt inredda hem.

– Vi trivs så himla bra här. Det ska vara personligt och inte platt. Och finnas plats för lite lekfullhet. Det får inte kännas stelt.

Hemmet i sin helhet kan du läsa här. 

 

Foto: Erik Lefvander

Han klär sig lekfullt, men hans hem är en stringent studie i ordning och kontinuitet

En omstart. 2018 var förändringens år för Kim Grenaa, ägare till Grenaa creative och en av grundarna av modemagasinet Dansk. Året började med att han, tillsammans med pojkvännen Morten, lämnade ­Köpenhamns heta meatpacking-distrikt, Kødbyen, till förmån för en av stadens nordligt ­belägna förorter. Kims reboot slutade inte där – efter sommaren valde han att göra sig av med sitt kontor och dra ner på antalet anställda från de tidigare 25 till en enda, innan han och Morten drog i väg på en månadslång vandring av pilgrimsleden till Santiago de Compostela.

Läs hela reportaget här!

 

Foto: Andy Liffner 

Med en känsla av Prag – mitt i Stockholm

Den tjeckiske arkitekten och tidiga modernisten Adolf Loos är en av inspiratörerna till Magdas och Alexanders spännande lägenhet på Söder. Magda, som till vardags är kläddesigner på H&M, jobbade tajt ihop med Einar Rodhe när de ritade om lägenheten. De bestämde sig för en väldigt öppen planlösning för att kunna njuta av alla fönster i fil. Lägenhetens snackis är det stora innerfönstret som vetter mot det lilla sovrummet.

– Den lösningen är lite inspirerad av Alfred Loos Villa Müller öppna planlösning. Det blir ett annat ljusflöde i lägenheten, som man upplever som mycket större. För besökaren blir det ett lite häpnadsväckande och djärvt tilltag. Vem har sitt sovrum på display? Men det är lätt att trolla bort fönsterlösningen med generösa gardiner i rå bomull.

Läs hela reportaget här!

Annons