Bloggarna trendspanar: "Färg blir det stora 2016"

Annons

I första delen av bloggarnas trendspaning berättar stylisterna Josefin Hååg och Elin Kickén om vilka trender de tror att vi kommer att se 2016. Färg, ton i ton och nya materialval är bara några av de intressanta tankarna som de delar med sig av. Mycket nöje!

josefin haag kristofer johnson
Foto (t.h.): Kristofer Johnsson, styling: Saša Antić  


Josefin Hååg: 
– Jag tror att vi kommer vilja bli ännu mer personliga i vår inredning under 2016. Det unika objektet blir viktigare och jag tror att vi vill ha kvalitet och är beredda att investera mer tid och pengar för att låta det ta tid att bygga upp ett hem som håller länge.

– Jag tror också att en mer vuxen och sofistikerad stil kommer att växa fram, och att vi kommer våga – och vilja använda mer färg, framför allt ton i ton, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag tror att de målade väggarna kommer leva kvar och ta ännu mer plats under 2016, vi kommer fortsätta måla in snickerier och tak i mörka och naturnära kulörer. Vita väggar tror jag gjort sitt för ett tag. Sen tror jag att vi kommer få se en italiensk 70-talsvibb växa sig starkare. Till sist: Personligt, färg och det unika tror jag blir det stora 2016!

För mer inspiration, besök Josefines blogg här.

 

 


Elin Kickén: 
– Under 2016 tror jag att vi kommer jobba mer med färg, i olika skalor och mycket ton i ton. Vi kommer jobba med ett större helhetstänk där vi både målar in väggar, snickerier, tak och möbler.

– Den gråa trenden håller i sig men kommer nog gå mer åt det varma hållet. Även om det gråa och blåa hänger kvar så tror jag att de kommer få konkurrens av varmare kulörter såsom brunt, beiget och rostigt rött.

Annons

– I materialväg så tror jag att vi kommer få se en del sten som kalksten men också i andra utföranden och former. Vi kommer byta ut lite av linnet som varit på allas läppar länge nu och satsa mer på sammet och att även addera krom till de metaller som nu varit populära ett tag.

– Framåt vårkanten när ljuset träder fram igen så tror jag vi kommer addera mer dova pasteller som blått och rosa. Det kommer blandas ännu mer material och jag tror vi kommer våga mer i våra hem framöver. 

För mer inspiration, besök Elins blogg här.

Annons