Bloggarna trendspanar: "Mer personlighet kommer prägla 2016"

Annons

I den andra delen av bloggarnas trendspaning berättar stylisterna Alexandra Ogonowski och Per-Olav Sølvberg om vilka trender de tror att vi kommer att se 2016. Mycket nöje!

alexandra ogonowski trendspaning 2016
 


Alexandra Ogonowski:

– Sett till kulörer förutspår jag att det kommande årets trender kommer landa i en tillbakablick till det vi skandinaver känner till som bäst – det vita, men i en lite mer modern tappning. Jag tror att den mörkare, sobra färgsättningen sakta kommer försvinna och bytas ut mot en familj kulörer som tillhör de vita nyanserna, men som drar år nude, rosa och äggskal. Som konstrast till detta tror jag att den klassiska kamel/kola-tonen kommer växa sig allt starkare som komplement till de ljusa, mjuka, drömmande tonerna. Dessa kulörer kommer att agera färgsättning på annat än bara väggar, vi kommer se det i tak, stuckaturer och fönsterfoder där de vävs in på ett fint sätt.

Annons

– Som förlängning till de ovannämnda kulörerna så tror jag att stentrenden fortsätter, fast i nya skepnader som rosa marmor och travertin marmor samt roströd terracotta. Sen tror jag att koppar och mässing byts ut mot rostig brons och krom.

– Det ljuva 70-talet har redan sakta men säkert gjort intåg under hösten och den trenden tror jag kommer fortsätta även 2016. Dess klassiska formspråk och materialval kommer vara en tydlig inspirationskälla när vi inreder nästa år. Tänk personliga inredningar med en mer ”lounge-aktig” möblering, som känns avslappnad och lite bohemisk – men ändå minimalistisk.

Läs även: Bloggarna trendspanar del 1: ”Färg kommer vara det stora 2016”

per olav trendspaning 2016
 


Per-Olav Sølvberg:

– Jag tror att 2016 kommer att bjuda på en personligare inredning, som ger mening och förmedlar en historia. Organiska former och färger från naturen häller ännu mer 2016. Eftersom att världen blir tuffare och tuffare tror jag att vi kommer att önska att hemmet ska vara som en cocoon – vi önskar och kommer se till att hemmet definierar vem som bor där.

– Jag tror även att vi kommer fylla hemmet med nya saker, och inte nödvändigtvis ta bort. Det minimalistiskt superstylade och Instagramvänliga hemmet kommer ge vika för det mer intressanta, nära och äkta.

Annons