Vad sägs om två terrasser med utsikt över slottet, egen bio, spaavdelning med liten pool och träningsutrustning samt eget kök? Kostar bara 70 000 kronor natten, men då blir man också hämtat i Grand Hôtels egen limousin från flygplatsen om man vill …

Det är inredningsarkitekten Sanna Nathanson som också inrett vid tidigare renoveringar på Grand Hôtel som uppdaterat sviten, som första gången invigdes år 2006.

– Normalt räknar man med sju års livstid för en hotellinredning, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Efterfrågan på den här typen av lyxboende har ökat markant under de senaste åren. Inte minst för att det finns två nya event-arenor i Stockholm som drar internationella artister. Dessutom har säkerhetskraven på hotellboendet ökat. I Prinsessan Lilian-sviten kan man vara helt anonym och det går att ta sig till sviten via en hemlig ingång och hiss.

Sviten andas efter renoveringen sober, klassisk lyx med nylagda parkettgolv och handvävda heltäckningsmattor i sovrummen. Den lilla privata bion har mysfåtöljer i röd sammet. I sovrummet och gästrummet ståtar Dux värstingsäng. Priset per natt har legat på samma nivå i tio år. Rena rama rean, med andra ord, om man tänker på hur kvadratmeterpriserna på liknande adresser har tagit fart under samma tid…

Grand Hotel lyxsvit 9

I sviten har du plats att bjuda på middag för 12 personer samtidigt som du river av ett klassiskt musikstycke på flygeln.

Grand Hotel lyxsvit 13

Stiligt arbetsrum och minibibliotek i Prinsessan Lilian-sviten.

Grand Hotel lyxsvit 11

En egen spaavdelning med liten pool och träningsutrustning har du också tillgång till om du hyr sviten för en natt.

Grand Hôtel fortsätter också att renovera övriga rum, nu är rummen i det så kallade Burmanska palatset på tur. Här har arkitektbyrån DAP satsat på en omgörning med tydliga nutida inslag. Den just nu så trendiga mörka blågråa färgen får vara med på snickerier, moderna armaturer och nyritade bord och sideboards samt fotokonst av Residencefotografen Magnus Mårding ge en modern version av klassiska Grand Hôtel. Vi lyfter på hatten.

Grand Hotel lyxsvit 6

Näst på tur för renovering står Burmanska palatset. Här finns redan färdiga rum uppfräschade på våning fyra av arkitektbyrån DAP.

Grand Hotel lyxsvit 4