Bo2049

Hur bor vi om 36 år? Hur ser husen ut? Vilka material använder vi? Hur har vårt sätt att leva och bo påverkats av ny teknik, nya transportlösningar, nya sätt att arbeta?

Annons
villa-rousseau
 

BO2049 är en tävling där vi söker svar på ovanstående frågor tillsammans med framtidens främsta husskapare – studenterna på universitetens arkitektutbildningar. Bakom tävlingen står Willa nordic tillsammans med Residence och Sveriges arkitekter.

Nu är juryarbetet klart. Tio finalbidrag är utsedda. Jyrun har även utsett det vinnande bidraget, andra- och tredjepristagaren. Dessa offentliggörs på en gala i Stockholm under senvåren 2014. Nu kan du vara med och rösta på det eller de bidrag du gillar bäst. Du kan ge vart bidrag 1-10 poäng. Denna omröstning leder fram till folkets pris som delas ut på galan i vår.

Annons

Se alla finalbidrag och rösta här, www.bo2049.se

Välkommen att maila oss på [email protected] om du har frågor.

underbron
 

 

mellanrummet
 

Mellanrummet

 

infill
 
3XF
 
Annons

Infill

av Lars Egge

Juryns motivering:

”Ett förslag som genom en bra beskrivning av dåtid, nutid och landar i en vision om en framtid där vi bor tätare och en mängd olika familjekonstellationer för att spara på våra gemensamma resurser. Det glastäckta huset tillhandahåller en flexibel struktur som går att använda till en mängd olika ändamål.”

varang
 

 

Annons

Våräng

deurbanisering
 

 

Deurbanisering

mingardardingard
 

 

Min gård är Din gård!

av Ida Wänstedt &  Björn Ylinenpää

Juryns motivering:

du-fria-nya-varld2
 

”Ett bra debattinlägg som trovärdigt visar på ett sätt att förtäta i befintliga villastrukturer. Genom att begränsa tona ned villans gestaltning till en arketyp ges utrymme till att fokusera på idén och konsekvenserna av föreslagen förtätningen. Det föreslagna translusenta taket ger ljus och värme till huset.”

Annons

 

Du fria Nya Värld

av Alexandra Rosengren, My Sivesson & Catrin Malmgren

husihus2
 

Juryns motivering:

”Både underhållande och tankeväckande berättas en utvecklingshistoria på ett sätt som beskriver olika typer av familjekonstellationer med humoristisk ton. Visionen har en lätt dystopisk udd. Förslaget är flexibelt och utvecklingsbart i sina delar och ger en bild över en framtid nära dig.”

 

Hus i hus

Publicerat 21 januari 2014
Annons