Carolina Gynning

Carolina Gynnings nya husköp – ett 1700-talstorp

Carolina Gynning har köpt ett nytt hus. Det är ett torp från 1700-talet som ligger i Järvsö. Se bilderna här!

Annons
Se skandinavisk modernism hemma hos musikern Jimmy Källqvist
Se skandinavisk modernism hemma hos musikern Jimmy Källqvist
0:54

Carolina Gynning utgår från sin stora och vackra villa på Ekerö i Stockholm. Tidigare använde hon den bara som för att göra sin konst där, men på senare år har tv-profilen valt att bygga ut och renovera huset så att det skulle passa att bo där permanent.

– Jag köpte det först för att ha som ateljé. Då bodde jag tillsammans med flickornas pappa, bara fem hus bort. Det här var min kreativa oas och tillflyktsort, där jag målade och skapade i fred, har hon tidigare berättat för Sköna hem.

”Jag kommer inte röra någon inredning”

Nu har hon skaffat sig en ny bostad: ett nästan 300 år gammalt torp i Hälsingland. Någon större renovering där kommer det inte att bli tal om, det låter hon meddela på sociala medier när hon berättar om köpet.

Annons

”Otroligt lycklig över att berätta att jag köpte min DRÖMSTUGA i Järvsö. Det är ett gammalt soldattorp från 1730. Jag kommer inte röra någon inredning utan låta allt vara exakt som det är”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

“På 1700-talet bodde där en stark kvinna som bakade sitt eget bröd i ugnen och säkert satt och tittade ut över Klacken (berget framför). Här kommer Vilda lära sig åka skidor och ett nytt kapitel skrivs i livet. Vackra Järvsö i mitt hjärta”, tillägger hon och visar upp en massa bilder inifrån torpet, samt på den magiska utsikten där Järvsö klack tornar upp sig i fjärran.

Paniksålde lägenheten i Stockholm

Järvsö är annars starkt förknippat med Barbro ”Lill-Babs” Svensson, samt hennes döttrar Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Även tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft bor där. Och nu blir det alltså ännu mer kändistätt på orten!

Förutom hemmet på Ekerö och det nyinköpta soldattorpet äger Carolina Gynning dessutom både en lägenhet på den spanska partyön Ibiza och en lyxig fjällstuga i en annan skidort: Björnrike i Härjedalen.

Hon har tidigare också haft en lägenhet i Stockholm, men den gjorde hon av sig med i april förra året eftersom hon blev rädd för att samhället skulle kollapsa till följd av kriget i Ukraina.

– Jag fick sån dunderpanik och bara kände ”jaha då är det kört”. Jag hade ju låst mina pengar i min lägenhet i stan, så jag bara sålde den, berättade hon i podcasten Gynning och Berg – Hittar sig själva.

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Se Chimi-grundaren Charlie Lindströms minimalistiska tvåa
Se Chimi-grundaren Charlie Lindströms minimalistiska tvåa
1:00
Publicerat 10 januari 2023
Annons