1.Mame är en fåtölj formgiven av Luca Nichetto, italienaren med Stockholm som bas. Fåtöljen har en härlig svängd form som gjord för långläsning, klädd i Hallingdal 65 från Kvadrat, ett tyg av den danska designikonen Nanna Ditzel. 29 705 kronor, Fogia.

2. Formgatan ett är stockholmsbaserat företag med hållbarhet som ledord i sin production. Man arbetar med kork, återvunnen petplast eller glas. Flow är en serie vaser av danske formgivare Matias Moellenbach, inspirerade av havets ständiga rörelse och tillverkade i 100% återvunnet glas. 1 395 kronor, Formgatan.

3. Danielle Siggerud är en norsk arkitekt bosatt i Danmark som bland annat jobbat hos minimalismens överstepräst John Pawson. Bordet Androgyne kom först som soffbord men finns nu även i en matbordsvariant med träunderrede och bordsskiva av Kunis Breccia – en blandning av olika stensorter som ger en vacker sandfärgad ton, 34 492 kronor, Menu. 

4. Jag har alltid älskat brittiska färgföretaget Farrow & Balls sätt att namnge sina olika kulörer, Mole’s breath, Charlotte’s locks och Elephant’s breath för att nämna några, så självklart kan jag inte motstå Broccolibrown! Även om jag skulle säga att broccoli är grön – men kanske får den den här färgen när den är på väg att vissna, snyggt i vilket fall. 854 kronor/2,5 l, Farrow&Ball.

5. Alexandra Schulman var chefredaktör för brittiska Vogue under åren 1992 – 2017. Hon ansågs inte tillräckligt erfaren av sina kritiker men blev den chefredaktör som suttit längst på posten i tidningens historia! Nu har hon skrivit sina memoarer Clothes…and other things that matter, personliga minnen, modehistoria och kommentarer på samtiden har gjort boken till en bestseller, känns som en möjlig sträckläsning! 162 kronor, adlibris.com

Katie Walker Furniture

6. Katie Walker är en engelsk möbelformgivare som skapar vackra handgjorda möbler i trä. Hennes Ribbon Rocking chair är en klassisk möbel i en lite nyare tappning. Jag gillar hur den slingrar sig precis som ett band, lädersitsen ger den lite spröda formen stadga. Pris vid förfrågan, Katie Walker Furniture.

7. Menageri av utrotningshotade djur kom som tapet och tyg för ett par år sedan, ett galet härligt mönster precis i Mooois anda. Nu kommer samma mönster som sidenscarf, i generös storlek och i en färgställning som får mig att tänka på JK Rowlings Fantastiska vidunder och var man hittar dem, knasiga och gulliga på en gång, 1 320 kronor, Moooi.

Läs mer: 

Stor guide: Inredningsproffsen listar höstens trender

Trendspaning från 3daysofdesign i Köpenhamn