Cervera lanserar exklusiva designikoner – se alla bilder här

I höst lyfter Cervera fram svenska designikoner i nya produkter. Förutom gamla klassiker som Olle Eksells berömda Mazettiögon släpps även mönster av Stig Lindberg som aldrig tidigare varit i produktion.

Annons

Stig Lindberg, Lisa Larson och Olle Eksell står bakom några av de främsta exemplen på svensk design från 1950-talet och framåt. I höst lanseras både klassisk och okänd design av de tre formgivarna på nya produkter hos Cervera.

Bland de nya produkterna hittar vi brickor i två storlekar med Eksells berömda ögon för Mazettis Ögoncacao samt underlägg med berömda citat, också designade av Eksell.

Läs mer: Residence listar: 6 heta kökstrender i höst

Lisa Larsson, konstnärlig ledare för Keramikstudion i Gustavsberg och alltjämt verksam som formgivare, har tagit fram mönstret Fågel Blå som återfinns på en vacker servis i benporslin med fem delar och tillhörande bricka.

Stig Lindbergs mönster Evergreen återfanns i hans arkiv av sonen Lars Lindberg och har aldrig tidigare varit i produktion. Nu lanseras det, exklusivt för Cervera, på löpare och servetter tillverkade i hundra procent lin av Ljungbergs för Opto Design. Produkterna kommer även i mönstret Grazia, ritat av Stig Lindberg 1949.

Annons

De nya produkterna finns i butik i början av oktober.

Läs mer: Porslinsexperten: 10 Rörstrandsklassiker värda att samla på

Bricka, Olle Eksell, 399 :-
 

Bricka, Olle Eksell, 399 :-

Glasunderlägg med citat, 4-pack 219 :-
 

Glasunderlägg med citat, Olle Eksell,  4-pack 219 :-

Annons
Evergreen tygservett, Stig Lindberg, 149 :-
 

Evergreen tygservett, Stig Lindberg, 149 :-

Evergreen löpare, Stig Lindberg, 399:-
 

Evergreen löpare, Stig Lindberg, 399:-

Annons

 

Fågel blå, Lisa Larsson, från 129:-
 

Fågel blå, Lisa Larsson, från 129:-

Fågel blå mugg, Lisa Larsson, 129:-
 

Fågel blå mugg, Lisa Larsson, 129:-

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Residence redaktion, och vissa länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

Läs mer: Mörkt porslin till halloween – 5 svarta tips

Annons