Christoffers blommor: Julens 5 trendigaste växter

Nu är dags att släppa in den vilda naturen i våra hem. Vi har pratat med floristen bakom populära Christoffers Blommor om vilka växter som är ett måste i jul.

Annons

I jul bör du dekorera hemmet med svulstiga blommor och yviga buketter. Floristen Christoffer Broman listar här julens trendigaste blommor.

1. Amaryllis

 

– Helt klart en favorit både i kruka och som snittblomma. I jul väljer jag sorterna Silvia eller Alfresco. Silvia är en dekadent, lyxig, stor och mörk snittblomma. Alfresco kommer på kruka och är blygsam när du köper den men blir sedan tjock och härlig som en pion. Ser faktiskt ut som ett popcorn.

Annons

2. Hyacinter

 

– Knubbiga svenskodlade hyacinter är fantastiska. De är något dyrare än de importerade men håller längre. Så satsa hellre på färre stora och lyxiga i en kruka, än på flera små.

3. Julrosor

 

– På snitt tycker jag vanliga vita julrosor är de finaste. Dessa ska köpas nära firandet då de inte står sig så länge. Blanda upp med några härligt gröna kvistar och ställ i en vas på bordet. På kruka är Hellebourus jättefin – men se till att köpa en utan blad för de med blad håller sig inte bra inomhus.

Annons

4. Orkidé cymbidium

Via theknot.com  

– En kaxig växt med flera små blommor som gör sig fin med amaryllisen Silvia. Står sig i flera veckor, perfekt över jul och nyår. Funkar även bra ensam om du tar tre stycken och buntar ihop till en större bukett.

5. Fina gröna blad

 

– Var inte rädd för att satsa på massor av grönt i jul. Eucalyptus, kryptomeria eller blåbärsris. Gå loss och lek och ta för er. Ju mer grönt desto mer dofter.

Annons
Christoffer Broman driver blomsteraffären Christoffers Blommor i Gamla Stan och Södermalm i Stockholm.  

Läs också:

12 inspirerande hem med växter i fokus

Så inreder du med växter i badrummet – 7 inspirerande tips

7 trendiga växter att satsa på 2017

Publicerat 24 november 2017
Annons