Cos och Hay samarbete våren 2016

Cos och Hay forsätter sitt uppskattade samarbete med ny kollektion

Som många hoppades på var höstens omtalade och uppskattade samarbete mellan modekedjan Cos och möbelföretaget Hay bara början på något nytt. Nu står det klart att Cos och Hay fortsätter sitt samarbete även under våren 2016.

Annons

– Vi är så glada över reaktionerna vi fick från våra kunder efter höstens samarbete med Hay. Vi har alltid tyckt om det Hay gör och delar många av deras värderingar. Vi ser fram emot att fortsätta detta samarbete och att kunna erbjuda våra kunder någonting nytt, säger Martin Andersson, chefsdesigner på Cos.

Det fortsatta samarbetet är inget mindre än en helt ny kollektion med fokus på vardag, arbete och dukning. Kollektionen kommer bestå av möbler och inredningsprodukter från Hay som är handplockade av Cos chefsdesigners Karin Gustafsson och Martin Andersson.

Läs även: Alla talar om Hay

Kollektionen går i mjuka, friska toner i grönt, blått och rosa kombineras med naturnära material som trä och kork. Allt i samma företagens gemensamma vision: funktionell design i kombination med spännande och lekfulla detaljer.

– På Hay ser vi oss själva mellan mode och arkitektur och att när vi har arbetat med Cos har vi känt att vi har hittat det perfekta hemmet, säger Mette och Rolf Hay, grundare av Hay.

Annons

Den nya kollektionen finns tillgänglig på cosstores.com (reklamlänk) och i Cos butikerna på High Street Kensington i London, Neubaugasse i Wien och i Göteborg redan nu.

Utöver samarbetet med Hay kommer Cos även inleda ett samarbete med Market Art Fair i slutet av april för att skapa mässans sociala mötesplats Scenery som kommer sträcka sig över två takterasser. Den unika miljön inramas av en trästruktur designad i linje med Cos klassiska estetik. Inredningen är inspirerad av vår- och sommarkollektionen där denim har getts ett nytt användningsområde i mötesplatsens sittmöbler. På Scenery kommer det även finnas en konceptuell pop-up butik med t-shirts från vår- och sommarkollektionen, handplockade av Cos chefdesigners Karin Gustafsson och Martin Andersson.

Ta del av ett urval bilder från den nya kollektionen nedan! 

COS x HAY 01
 
Cos och Hay samarbete våren 2016
 
Annons
Cos och Hay samarbete våren 2016
 
COS x HAY 12
 
Annons