Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign och varje år får nya designers uppdraget att gestalta Designbaren på mässan – som går av stapeln 7-11 februari 2017. Designbaren har tidigare skapats av bland andra arkitektbyrån Marge, designgruppen Front, designduon Broberg Ridderstråle, Save our Souls, designkollektivet Camp Site, Jonas Wagell, Katrin Greiling, Lina Nordqvist, Mattias Stenberg och senast Andreas Martin-Löf/Fredrik Eriksson.

Läs mer: Han är årets hedersgäst på Stockholm Furniture Fair 2017

I år är det Note Design Studio som står för utformningen av den kombinerade utställningen och restaurangen. Med  konceptet Sulla bocca di tutti, På allas läppar, vill de bjuda på en härlig, inspirerande och generös upplevelse. Designbaren skapas denna gång i samarbete med Isabella Morrone, kökschef på restaurang Mother i Stockholm.

– Designbaren är en fullskalig restaurang som endast står en vecka, det öppnar upp för en mängd möjligheter kreativt och vi vill verkligen ta tillfället i akt och göra något spännande. Genom åren har vi upplevt många härliga timmar i Designbaren, nu vill vi ta vara på den känslan och gestalta den i rummet. Vi jobbar för att skapa en plats som känns varm, visuell och som är inbjudande för alla. Ord som snyggt, smart och funktionellt plockar vi bort i den kreativa processen, berättar Johannes Karlström, Note Design Studio i ett pressmeddelande.

Läs mer: Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Note Studio. Foto: Simon Larsson.

Note Studio. Foto: Simon Larsson.

Note Design Studio grundades 2008 och är en Stockholmsbaserad designstudio. Note arbetar globalt med arkitektur, produktdesign och designstrategier. 2015 fick de utmärkelsen Årets designer i Residence Stora formpris och i år 2016 utsågs Note Design Studio till Årets designer av svenska ELLE Decoration.

Isabella Morrone är nybliven kökschef på restaurang Mother i Stockholm som drivs av kockarna Melker Andersson och Danyel Couet. Hon kommer från restaurang Caina, där hon utsågs endast 27 år gammal till kökschef. Isabella Morronehar också arbetat utomlands på tvåstjärniga Carré des Feuillants i Paris och på trestjärniga El Racó de Can Fabes utanför Barcelona.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 7-11 februari 2017 på Stockholmsmässan.