Den svenska designgruppen Note Design Studio – som blev Årets designer i Residence Stora Formpris 2015 – har en rad framgångsrika projekt bakom sig. I mars inredde de miljövänliga hem i nya projektet Botanikern, som blir Uppsalas första höghus helt byggt i trä.

Deras senaste projekt var en 180 kvadratmeter stor sekelskiftesvåning på Grev Turegatan i Stockholm, som tidigare varit huvudkontor för ett svenskt modeföretag.

Kontoret, som saknade badrum, kök och förråd,  omvandlades till ett vackert familjehem i dova pastellfärger i gult, grönt och rosa.

I projektet, som går under namnet Hidden tints, har man framhävt de praktfulla sekelskiftesdetaljerna: bröstpaneler, stuckaturer och vackra fönster genom att måla dem olika färgtoner som inspirerats av lägenhetens ursprungliga färger.

I vissa rum dominerar en färg, medan man i andra rum mixat flera olika toner med varandra – en devis som designstudion använt sig av  i sina tidigare projekt, bland annat när de inredde vindslägenheten Casa Ljungdahl och varvade mörkare blå toner med ljusa.

Våningen ligger nu ute till försäljning och förmedlas via mäklarbyrån Lagerlings. Mer info och bilder hittar du här.

Läs också:

De lanserar lägenheter – inredda av prisbelönta Note Design studio

4 spännande bostadsprojekt som står klara 2017

Så blir det nya Sturekvarteret – se alla bilder