Det säger din julgran om dig – 9 olika stilar

Det finns många olika stilar att välja mellan när det är dags att julpynta – vilken är din favorit och vad berättar det om dig?

Annons

Vilken julgran du väljer och hur den ser ut under högtiden kan berätta en hel del om dig och vad du uppskattar mest under julen. Väljer du det minimalistiska stuket, köper du en gran i miniatyrformat eller hoppar du kanske över julgranen helt? Oavsett vad du föredrar finns det flera olika stilar att välja mellan som skapar julstämning i ditt hem.

1. Perfekt symmetri

symmetri_julgran
Foto: Homeyohmy  

Hemma hos dig är det du som dekorerar julgranen och det är något du tar på stort allvar varje år. Varje prydnad har sin plats och när du är klar med pyntandet är det ingen som får röra till det – se, men inte röra, helt enkelt. För dig är prydnaderna i hemmet en viktig del i att skapa rätt stämning kring jul och allting ska vara snyggt och noga uttänkt.

Annons

2. Traditionellt

För dig är julen synonym med klassiska färger i rött, vitt och julgransgrönt. Du vill hålla det stilrent, men ge hemmet en varm ombonad känsla. Familjen och gemenskapen är det centrala för dig under julhelgen.

3. Mini-julgranen

Du gillar att hålla det praktiskt, både när det gäller utrymmet granen får ta upp i ditt hem och i din plånbok, men du uppskattar fortfarande julen och den stämning som en äkta gran skapar i hemmet. Troligtvis bor du i en mindre lägenhet och uppskattar julkänslan i små, stilrena detaljer som inte kräver för mycket arbete.

4. Minimalisten

Du vill att högtiden ska gå ton i ton med hemmets inredning och för dig räcker det med små detaljer för att skapa rätt julstämning. Du föredrar att hålla färgerna naturnära och formerna enkla, utan för mycket glitter och färg, men det betyder inte att du inte är en julentusiast för det.

5. DIY-älskaren

Du är troligtvis en väldigt kreativ person som dels älskar julen och dels älskar att pyssla. Hemma hos dig måste det alltid finnas något okonventionellt som bryter av inredningen vid en högtid. De gåvor du ger bort är alltid vackert inslagna och du anser det minst lika viktigt som själva julklappen.

Annons

6. Anti-julgranen

Julstämningen är något som du finner i gemenskapen under julen, inte i de traditionella prydnaderna, ljusen och julgransriset. Du är troligtvis en väldigt kreativ, minimalistisk och nytänkande person.

7. Allt-i-ett

I din julgran får alla prydnader plats och julkulor samsas om utrymmet med glitter, barnens pyssel och diverse olika former och färger – ju mer desto bättre och alla får vara med och pynta. För dig är julen en familjehögtid fylld med minnen och värme.

8. En vit jul

Du gillar att hålla det stilrent och för dig är julen synonym med en klassisk nordisk vinter med stora snödrivor utanför fönstret. Att du väljer monokromt behöver inte betyda avskalade dekorationer, utan kan även innebära många olika former och nyanser samt mindre detaljer i silver. Du är definitivt en av dem som hoppas på en vit jul varje år.

Annons

Du gillar troligtvis att stå i centrum, har en kärlek för starka färger i en modern tappning och är inte särskilt förtjust i gamla traditioner. Julgranen är central för ditt julpynt i hemmet och du är överlycklig över trenden med såväl fuskgranar som äkta granar i olika starka färger.

Läs mer: 

5 vanliga misstag som får julgranen att barra

Spana in familjen Obamas magiska julpynt i Vita huset

Så mycket lägger svenskarna på julpynt – och här är favoriterna i jul

Publicerat 08 december 2016
Annons