DIY: 5 lyxiga inredningsdetaljer du kan göra själv

Ge hemmet en lyxig touch med ett DIY-projekt. Flera exklusiva inredningsdetaljer går att skapa själv för att uppdatera hemmet. Vi tipsar om fem att prova på!

Annons

Lyxigt och DIY på samma gång? Jo, det går faktiskt! Många fina inredningsdetaljer går att skapa hemma själv för en bråkdel jämfört med prislappen i butik. Allt som krävs är att man har lite tålamod, tid och är lite händig av sig. Ett perfekt projekt under semestern eller den lediga helgen, som dessutom piffar till hemmet!

Vi listar fem lyxiga inredningsdetaljer du kan göra själv:

DIY-projekt 1: Exklusiv piedestal

DIY-piedestal från Tambur
Måla din piedestal i den kulör som passar just ditt hem och din inredningsstil. Foto: Tambur  

Visa upp dina favoriter på en piedestal! Ett DIY-projekt för dig som vill ge hemmet en lyxig och konstnärlig uppdatering. Att göra en piedestal är inte helt enkelt, men inte heller svårt. Genom att limma ihop MDF-skivor med ett kraftfullt lim och vinkeljärn samt med lite spackel och målarfärg kan du skapa en egen piedestal.

Annons

Inte särskilt händig? De färdiga piedestalerna på bild är omålade och enkla att sätta egen prägel på – men du slipper det svåra i DIY-projektet! Du hittar dem här.

DIY-projekt 2: Lyxiga garderobsdörrar i rotting

Garderob med dörrar med rottingväv gjorda av Lustliving
Ge garderoben ett snyggt lyft med det här smarta DIY-projektet med rotting! Foto: Lustliving  

Känns garderoberna hemma trista? Med det här snygga DIY-knepet får de en exklusiv uppdatering och du får samtidigt en luftigare känsla i rummet. Det här är lite mer avancerat DIY-projekt, men resultatet blir riktigt snyggt.

Här, hos bloggaren Lust living, hittar du instruktioner, video och fler bilder på projektet.

Annons

DIY-projekt 3: Snygga vägglister

vägglister DIY - så gör du
Med vägglister kan hemmet få helt ny karaktär, här med olika lister från svenska D-cor. Foto: D-cor  

Bor du i ett äldre hus och vill plocka fram än mer av dess charm? Ett sätt att göra det är med vägglister. De kan kombineras och placeras på olika sätt för att passa just ditt hem och är ett enkelt DIY-projekt som ger lyxkänsla till inredningen. Dessutom finns en uppsjö av lister med olika ornament och profiler, för olika stilar och smaker!

DIY-projekt 4: Måla ton i ton

Färg från nya Toniton
Vackra kulörer hos Toniton – ett nytt varumärke som lanseras sommaren 2020. Foto: Toniton  

Sätt färg på en möbel för att lyfta fram den i inredningen. Genom att måla in exempelvis bokhyllan, vitrinskåpet eller någon annan möbel skapas en fin detalj i inredningen, som trots att möbel och vägg går ton i ton lyfter fram dem än mer!

Annons

Ett annat snyggt knep är att satsa på en färg i samma färgskala, men som är snäppet ljusare eller mörkare och skapar en fin palett i rummet.

DIY-projekt 5: Lyxig spegelkub

DIY spegelkub ikea hack
Stilfullt med spegelglas i hemmet. Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma  

Den fina spegelkuben passar som nattduksbord, ett litet soffbord eller som en liten piedestal på det större bordet. Allt beror på hur stora speglar du väljer att montera ihop.

Med fem kvadratiska speglar, lim och vinkeljärn monterar du enkelt ihop en egen kub som blir en elegant detalj i hemmet alla rum.

Läs mer:

Inredningsstylisternas bästa Ikeahacks – 8 DIY-projekt

5 fina DIY-projekt och Ikeahacks i trendig rotting

10 fina DIY-projekt att pyssla med hemma 

Publicerat 10 juni 2020
Annons