Efter succén med möbelserien – nu lanserar de lekfull servis

Designduon Färg & Blanche har gjort en uppföljare på stoppmöbelserien Succession.

Annons

Hur skulle en organisk, textil form fungera i ett hårt material? Den frågan ledde formgivarduon Fredrik Färg och Emma Marga Blanche fram till servisen Succession ceramics för franska Petite friture.

För sex år sedan utvecklade Färg & Blanche en metod för att baka textila material. Det resulterade i en serie stoppade möbler som fick namnet Succession efter sin uppkomst, en stegvis följd av upptäckter. Och den skulle i sin tur få efterföljare.

– Det började med att vi ville se hur den textila formen skulle fungera i ett hårt material. Vi experimenterade med avgjutningar redan 2014, berättar Emma.

Läs även: Porslinsexperten: 10 Rörstrandsklassiker att samla på 

I januari i år hade duon med sig två gjutna prototyper till mässan Maison & objet i Paris, vilka visade sig vara precis vad Petite fritures grundare Amélie du Passage letade efter.

Med sin textilt strukturerade yta har servisen en stark känsla av hantverk. Så är också alla originalformer tillverkade av Färg & Blanche själva – sydda, snörda, bakade och senare avgjutna på fabriken.

Annons

– På franska betyder ordet succession ’arv’. När vi diskuterade namn tyckte de att det passade bra för en servis som man kanske vill spara och lämna vidare till nästa generation.

Läs även: Michelle Meadows listar: Tjusigaste köksprylarna just nu

Den nya bordsservisen Succession ceramics av Färg & Blanche för Petite friture består av åtta delar och tillverkas i Frankrike av anrika Revol.
Den nya bordsservisen Succession ceramics av Färg & Blanche för Petite friture består av åtta delar och tillverkas i Frankrike av anrika Revol.  
SUCCESSION_SALADIER_02 copie
 
PetiteFriture_byMashaBakker-0395
 
Annons
SUCCESSION_ASSIETTE_02 copie
 

Läs även: Årets trend: stänkmönstret!

Annons