Elegant och lekfullt – se bilderna på Kasthalls nya mattkollektion

Kasthalls nya kollektion Arrival of origin kikar tillbaka på det anrika företagets hundraåriga designhistoria. Formgivningen bakom den nya kollektionen har hämtat inspiration i företagets rika garnarkiv, nyplöjda åkrar och urbana miljöer.

Annons

Nyheterna i kollektionen Arrival of the origins är både en tillbakablick men också en framåtblickande. Företaget som funnits i Kinna sedan 1889 levererar i dag exklusiva mattor till privata hem såsom lyxhotell och stora företag i Silicon Valley. Fokus ligger på hantverk och hållbarhet, de handvävda och handtuftade mattorna är skapade för att hålla i flera generationer.

Läs mer: Layered lanserar silkeslena mattor – se nya kollektionen här

Arbetet med den nya kollektionen har inneburit att designchefen Lena Jiseborn har hämtat inspiration från företagets långa historia samt även blickat framåt och utåt. Resultatet blev kollektionen Arrival of the origins som hämtat inspiration från land och stad. Färgvalen går i ljusa färger som blått, rött, beige, ljusrosa och blond och tanken är att samtliga mattor kan matcha varandra.

– Färger är ett signum för Kasthall. Vi har minst 6 000 olika färger i vårt arkiv som vi kan gå tillbaka och titta på och inspireras av. Vi har samlat på oss färgerna genom åren, det är en otrolig inspirationskälla, säger Kasthalls designchef Lena Jiseborn.

Annons

Här nedan presenterar vi de tre nya mattorna Field, Madison och Othello.

Mattan Field är tillverkad i Kasthalls speciella handtuftade Loop-teknik, som skapar ränder som påminner om nyplöjda åkrar eller ett plankgolv.

Läs mer: Formgivarens 10 favoritmattor just nu

Den handtuftade mattan Madison är inspirerad av urbana miljöer och det rutiga relief-mönstret som är skapat med Loop-tekniken ser ut som ett stadsnät. Även i färgpaletten syns det att designern Maja Johansson hämtat inspiration från städerna, det är sobert grått och betongfärgat.

Den vävda mattan Othello i ull, är lekfullt färgad i tre block i tre olika kombinationer. Oavsett vilken längd mattan än har är den alltid färgad i tre olika block, namnet är hämtat från Shakespeares Othello – som ju är ett drama i tre akter.

Läs mer: Guide: Så tar du bäst hand om din ryamatta

Publicerat 03 februari 2017
Annons