Elin Lannsjö lanserar keramikshop

Annons
image4
image4  

Keramikern och bloggaren Elin Lannsjö har träffat helt rätt med sin keramik som just nu sprider sig som en löpeld genom inredningsvärlden. I december öppnar hon en webbshop på elinlannsjo.com med sin omtyckta keramik, dit även bloggen kommer att flytta på sikt. Vi fick en liten pratstund med henne om intresset för keramik, den nya webbshopen och framtiden!

Var i från kommer ditt intresse för keramik?
– Intresset växte fram när jag för sju år sedan anmälde mig till en grundkurs i keramik. Jag fastnade direkt för lera som material. Ett naturligt, äkta och ärligt material som kan ändra skepnad och utseende. Att den kan vara tunn, organisk, upplevas som mjuk och otroligt skör men också kännas som kompakt, ogenomtränglig och hård, gör att jag finner lera och keramik som något oerhört fascinerande.  

Annons

Hur har intresset för keramik utvecklats under åren?
– Jag har ett inneboende behov av att få vara kreativ och skapa och det har yttrat sig i perioder då jag experimenterat och lekt med olika material. Under några år var jag till exempel inriktad på och utforskade textila material och konfektion. Men när jag fick kontakt med lera som material, så var jag omedelbart fast. Själva utforskandet av lera och olika tekniker är mitt bränsle som fortfarande ökar nyfikenheten och mitt intresse för keramik.

Hur skulle du beskriva din keramik och din stil som keramiker?
– Jag har en ytterst småskalig keramiktillverkning och jag tillverkar allt själv och helt för hand. Varje produkt blir därför alltid unik i sitt slag. Jag älskar kontraster och därför varierar uttrycken på mina kollektioner. En kollektion kan vara ljus, tunn, skir och delikat. En annan kan vara rustik, mörk, ta plats och kräva uppmärksamhet. Jag jobbar också mycket med ytor och texturer, testar olika glasyrer, att kombinera en rå och matt yta med högblankt och att addera effekter på olika sätt som att bränna in äkta guld, handtecknade mönster eller sotade kanter.  Mina senaste kollektioner har främst varit olika inredningsdetaljer och bruksföremål.

Annons

Läs även: Residence bloggare Josefin Hååg inspireras av rustik keramik

I december startar du din webbshop. Berätta mer!
– Min grundtanke om att skapa få exemplar av min keramik åt gången, kommer inte att förändras så tillverkningen kommer fortsätta att vara att exklusivt småskalig. Med en webbshop kommer det dock att bli tydligare och mer lättillgänglig information om de utvalda kollektionerna som kan köpas just för tillfället. Webbshopen kommer även att öka möjligheten för de kunder som inte bor i Göteborg att kunna beställa min keramik. För mig är den oerhört viktigt att kreativiteten och det som känns lustfyllt får vara med och påverka mitt skapande och därför kommer jag inte att kunna garantera ett stående sortiment i webshopen. 

Till sist, hur ser framtiden ut för Lannsjö Ceramics?
– Just nu längtar jag efter att kunna avsätta mycket tid till produktutveckling. Jag har en mängd idéer som jag längtar efter att få pröva och jag drömmer om att finna tid till det. Annars har jag även några samarbeten som jag drömmer om, vi får se!

image1
 
Processed with VSCOcam with t1 preset
image4  
Publicerat 25 november 2015
Annons