Karlatornet

Video: Här är några av Stockholms dyraste villor
1:29

Efter reklamen: Video: Här är några av Stockholms dyraste villor

(1:29)

Slå på ljud

Med sina 245 imponerande meter över marken blir nya Karlatornet i Göteborg inte bara stadens första skyskrapa, utan även den högsta byggnaden i hela Norden.

Tornet är ritat av världskända Skidmore, Owings & Merrill (SOM), som också står bakom Burj Khalifa i Dubai och nya One World Trade Center i New York. Planlösningarna i de tolv unika toppvåningarna som kallas Penthouse står prisade Andreas Martin Lööf bakom, medan inredningen är signerad inredningsdesignern Maria Kangärde.

Nu är några av de exklusiva penthouselägenheterna till salu, och förmedlas av Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York.

Karlatornet Göteborg
Foto: Industriromantik/Serneke

Penthouselägenheter så högt upp att de trotsar väderleken

Lyxvåningarna i häftiga Karlatornet bjuder verkligen på någonting utöver det vanliga. Förutom den luxuösa och stilfulla inredningen kan du njuta av den rymd som en takhöjd på upp till åtta meter kan erbjuda, samt en milsvid utsikt över staden genom fönsterpartierna som går från golv till tak.

Karlatornet penthouse
Foto: Industriromantik/Serneke
Karlatornet penthouse till salu
Foto: Industriromantik/Serneke

Titta in i lägenheten för 33 miljoner – i Stockholms just nu mest omtalade hus

De genomgående exklusiva materialvalen bidrar till intrycket av stil och elegans i de majestätiska våningarna. Här går du på en mörk Chevron-mönstrad ekparkett och lagar mat på en bänkskiva i marmor.

«Här är beviset att lycka faktiskt kan köpas för pengar», skrattar mäklare Niklas Berntzon.

Skyskrapa Göteborg
Foto: Industriromantik/Serneke
Karlatornet restaurang
Foto: Industriromantik/Serneke

Faktum är att penthousen är belägna så högt upp att de kan trotsa väderleken.

«Vissa dagar är du högt över molnen på dessa höjder. Så när dina vänner klagar på att det är mulet och regnigt, så skiner solen på dig ändå», berättar Niklas Berntzon.

Karlatornet spa
Foto: Industriromantik/Serneke

Som ett hotell – fast hemma

Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels kommer driva Clarion Hotel Karlatornet, och som boende i en penthouselägenhet har du tillgång till hotellets tjänster. Hur låter det att exempelvis kunna boka städning och tvättning eller beställa room service hemma? Eller att ha hotellets gym, spa och restaurang bara en hisstur bort?

Till penthousen hör också ett privat gym och ett yogarum högt uppe bland molnen.

Karlatornet terrass
Foto: Industriromantik/Serneke
Karlatornet Göteborg
Foto: Industriromantik/Serneke

Kika in i Norra tornen – penthouselägenhet till salu för 55 miljoner

Niklas Berntzon menar att bostädernas bekvämligheter kan jämföras vid riktigt spektakulära projekt i New York, och mycket av inspirationen bakom arbetet kom också just därifrån.

Niklas Berntzon
Foto: ESNY

Nu återstår enbart fem av tretton av lägenheter i ”Penthouse selection”. Två av dem kan du läsa mer om här – en på våning 71 om 365 kvadratmeter till ett pris på 69 395 000 kronor, och en på våning 70 om 248 kvadratmeter till ett pris på 54 995 000 kronor.

Se också: Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Se också: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud