Få dina kuddar uppsydda i Svenskt tenns nya syateljé

Svenskt tenn har öppnat en egen syateljé – där du kan få måttanpassade kuddar och gardiner med butikens egna tyger.

Annons

I sömnadsateljén, som ligger på Strandvägen 57, sys måttanpassade kuddar och gardiner med detaljer som fransband och handsydda ringar eller annan specialsömnad under ledning av damskräddaren Andrea Bernström och tre andra skräddare.

En av dem är 27-årige Shakib Aloto från Aleppo. Han kom ensam till Sverige för ett år sedan och saknar teoretisk utbildning – men har sytt sedan han var liten och han har även arbetat på en jeansfabrik.

Sömnadsateljén på Strandvägen är ett utbildnings- och integrationsprojekt där de anställda kommer att få möjlighet att studera svenska på arbetstid under en halv dag varje vecka.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att ta vara på de skickliga hantverkare som kommit till Sverige, precis som Estrid Ericson gjorde med Josef Frank i början av 1930-talet, säger Maria Veerasamy, vd på Svenskt Tenn.

 
 

Den judiske arkitekten och formgivaren Josef Frank hade lämnat sitt hemland Österrike på grund av antisemitismen som spred sig över Europa. Svenskt Tenns grundare gav honom en plattform att fortsätta sitt designarbete i Sverige.

– Det blev ett sätt för henne att motverka dåtidens intolerans och främlingsfientlighet, samtidigt som det bidrog till att utveckla Svenskt Tenn till vad det är i dag. Det är något som vi gärna vill bygga vidare på, säger Maria Veerasamy.

Läs också:

Trärent och färgstarkt – så ser Jotex nya möbelkollektion ut

Svenskt tenn lanserar tapetkollektion i sex nya färger

Hanna listar: Veckans 6 utvalda inredningsfavoriter

 

Annons