Fem nyheter du inte får missa från Londons designvecka

Annons
Bouroullec-brothers-Serif-TV-Samsung
 


Serif

Bröderna Bouroullec, mer kända för att formge möbler än teknik, har designat sin första TV för Samsung. Serif sticker ut i mängden med en distinkt karaktär som för tankarna till en möbel snarare än en platt-tv, vilket också är meningen. Bouroullec vill låta tv:n ta plats i rummet igen, istället för att bara krypa uppåt väggarna. Dags att börja möblera vardagsrummet efter tv:n igen?  Utställning med Serif visas på Somerset House 21-27 september.

Läs mer

Hem Luca Nichetto Alphabeta lamp
 


Alphabeta

Annons

Fantastisk pendelarmatur designad av Luca Nichetto för expanderande företaget Hem. Precis som bokstäver i alfabetet  kan bilda en myriad av ordsammansättningar kan de olika formerna – åtta stycken – kombineras och skruvas ihop som man vill. Lägg till det en stor mängd färger och valmöjligheterna är oändliga. Vi tippar att denna lampa kommer leta sig in i många hem. Alphabeta premiärvisas 21-27 september, Somerset House.

Läs mer

Lee Broom Podium Vases
 
Lee broom Podium Globe - black
 


Podium

Annons

Ambitiöst och teatraliskt är brittiska formgivaren Lee Brooms kännetecken. Under designfestivalen lanserar han en serie tjusiga vaser kallade Podium, tre olika former i limiterad utgåva, samtidigt som han förvandlar egna studion och butiken till en blomsterbutik med det passande namnet Broom in bloom. Självfallet innehöll inbjudan till utställning frön till växten broom. Podium visas jämte Lee Brooms senaste möbler i The Flower Shop, 99 Rivington street, 22-27 september.

Läs mer

Max Lamb Planks-Table-Benchmark
 


Planks

Kompromisslöse Max Lamb har skapat en serie möbler med inbyggd förvaring i bordsskiva och bänksits för engelska företaget Benchmark. Max är känd för sin fascination för material och processer, serien Plank är nästan sträng i sitt utryck, med alla onödigheter avskalade. Kollektionen visas som en del av utställningen Factory: The Reunion of Design, Craft and Industry på The Future Laboratory, Elder Street, 19-27 september.

Annons

Läs mer

100NORWAY2015_Andreas+Bergsaker_Blossom_01
 


100% Norway

Grannlandet Norge fortsätter satsa med en utställning under Londons designvecka. Årets version är en av de mest ambitiösa hittills med 33 utställande unga norska designer som alla visar att norsk design är på väg att ta upp kampen med grannländerna. Samtidigt passar de på att visa upp den möbelproduktion som fortfarande finns kvar i Norge. Bland nyheterna visar Andreas Bergsaker bland annat spegeln Blossom. Se mer på Old Truman Brewery ,  24-27 September 2015 .

Annons