Fint till balkongen – 13 shoppingtips

I vår får de pulverlackade stålmöblerna sällskap av många galvaniserade ytor i butikerna. Minimalistiska former är en trend som håller i sig, men även mixade färger och mönster för att skapa en personlig oas. Vi har samlat 13 fina shoppingtips till en mysig balkong, terrass eller uteplats:

1. Galvaniserad golvhylla, String

Trendig galvaniserad golvhylla till balkongen från String

Nu finns Strings tidlösa hyllklassiker i en ny version – perfekt till balkongen. Välj mellan flera olika storlekar, för både golv och vägg. Finns att köpa här (länk till Svenssons i Lammhult).

2. Smart sittdyna, Garden Glory

Trendig dyna till balkongen från Garden Glory

Snäckformad dyna som kan vikas dubbel för att bli en bekväm sittplats, eller fästas enkelt på en stol för att skapa en fåtölj till balkongen (eller vardagsrummet). Finns att köpa här i blommigt mönster (länk till RoyalDesign) och här finns den att köpa i zebramönstrat (länk till RoyalDesign).

3. Designklassiker: Utemöbler, Gärsnäs

Pia från Gärsnäs är en designklassiker bland utemöbler

Fina för resten av livet: Bord och stolar i modellen Pia från svenska Gärsnäs är mångas favoriter. Formgivna av Tore Ahlsén. Finns att köpa här (länk till butik).

4. Balkonghylla i förzinkat stål, Ikea

Hylla till balkongen våren 2019 från Ikea

Praktiska och tåliga hyllan Hyllis från Ikea i nytt utförande. Finns att köpa här.

5. Bord med handtag, Hay

Bord till balkongen från Hay

DLM är ett bord med mild färg och ett praktiskt handtag. Förkortningen står för ”don’t leave me” och bordet är formgivet av Thomas Bentzen.  Finns att köpa här (länk till Svenssons i Lammhult).

6. Nätta utemöbler, H&M Home

H&M lanserar utemöbler våren 2019

H&M Home lanserar sina första utemöbler i mars 2019. Stilren design i ek och pulverlackat stål – och nätta nog även för den lilla balkongen. Finns snart att köpa här. (länk till H&M)

7. Stolar för ute och inne, Hay

Trendiga utemöbler till balkongen från Hay

Elémentaire är lika nätt som stabil. Stolen är formgiven av Ronan och Erwan Bouroullec och passar lika bra inne som ute. Den ljusgula stolen finns att köpa här (länk till Svenssons i Lammhult), den blågrå versionen finns att köpa här  (länk till Svenssons i Lammhult)och Elémentaire i svart finns att köpa här (länk till Svenssons i Lammhult).

8. Soffa i rotting, Ellos home

Trendiga utemöbler i rotting från ellos home 2019

Tobago är en trendig och tidlös soffa. Mått: 136 centimeter bred och 86 centimeter hög. Finns att köpa här (länk till Ellos).

9. Stilren balkonglåda, SMD

Svart balkonglåda

Enkel svart balkonglåda i pulverlackat stål. Mått: 100 centimeter. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

10. Blomställning i rotting, Åhléns

Blomställing i rotting till balkong med tak från Åhlens 2019

Nätt och trendig rottingpiedestal som behöver väderskydd men passar fint på en balkong med tak i sommar. Finns att köpa här (länk till butik).

11. Betongbord, House doctor

Balkongbord i betong från House doctor

Stilrent och stabilt bord till den minimalistiska balkongen. Välj mellan två höjder. Finns att köpa här (länk till butik).

12. Härlig pläd i merinoull, Hay

Trendig pläd till balkongen från Hay

Smygstarta balkongsäsongen! Hay har många fina plädar i vår. Den här är en riktig humörhöjare i exklusiv merinoull. Design: Scholten & Baijings för Hay. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

13. Grön metallbänk, Jotex

Grön bänk till balkongen 2019 från Jotex

Lättmöblerad, stilren och funktionell bänk i pulverlackat stål. Välj mellan flera färger. Mått: 100 centimeter. Finns att köpa här (länk till butik).

Läs mer:

Fina blomkrukor – 14 shoppingtips

Snygga speglar – 13 shoppingtips