För vilka är era hem tänkta?

– Vi bygger det kunden vill ha på den platsen hon vill. Alltså, vi hittar intressanta byggnader och fastigheter och anpassar lägenheterna och hemmen efter vilka som vill bo där och vilka behov dom har. Vi vill ta till vara på alla möjligheter platsen erbjuder, bidra arkitektoniskt till området och göra en inredning som imponerar och inspirerar våra kunder. Därigenom blir många av våra kunder de som är intresserade av att bo i högkvalitativa hem med intresse för inredning och arkitektur. Med högkvalitativa menar vi inte nödvändigtvis exklusiva eller dyra utan vår ambition är att ha lika hög designkänsla oavsett om målgruppen är i innerstan eller mer ute i kringkommunerna kring Stockholm där prisbilden är en helt annan.

Berätta om era kommande projekt!

– Just nu har vi ett kommande projekt som är officiellt, dock en hel del hemliga som vi berättar mer om nästa år. Utsikten ett otroligt spännande ombildningsprojekt i Nynäshamn där vi bygger om en unik och speciell fastighet, en av Sveriges största konferensanläggningar, till hem för de som vill in på bostadsmarknaden. Vi håller en prisnivå runt miljonen för de minsta. Det roliga är att trots den relativt låga priserna för Stockholmsområdet kan vi genom byggnadens många funktioner nu erbjuda mycket mervärden som bara brukar finnas i superexklusiva bostadsrättsföreningar. Så som utomhuspool, gym och egen biograf samt gemensam park med många umgängesytor. Projektet kommer inte likna något som setts tidigare i Nynäshamn! I vår går vi ut med de första lägenheterna.

Vaktberget_Utsikten_loft_vardagsrum utan lampa

Exempel på tvårumslägenhet med loft och dubbel takhöjd i bostadsprojektet Utsikten i Nynäshamn.

Final_Vaktberget-Pool-HQ

Lägenheterna är till stor del ombyggda hotellrum i storlekar från 31 kvadratmeter. Här erbjuds allt från biograf och utomhuspool till gym, en gemensam park och elbilspool.

Vilka bostadsområden siktar ni in er på?

– Hittills har vi alltid haft minst ett projekt i innerstaden men jobbar gärna i kringkommunerna runt Stockholm. För oss är det intressanta att tillföra värde till platsen och arbeta med spännande projekt. I bland känns det mer utmanande och tillför mer just i kringkommunerna där mer standardlägenheter är vanliga och vi kan erbjuda något mer.

Vilka ledord går ni efter när ni tar fram era hem?

– Solida, vackra, nutida – vi vill göra något bestående som bidar till platsen. Inredningen ska kännas vacker, hållbar och kunderna ska känna att de får en helhet som de vill leva med i många år. Den ska kännas trendsättande på den plats där hemmen sälj när de köper och fortsätta kännas aktuell och härlig många år framöver.

Hur arbetar ni med inredningen?

– Vi arbetar lite olika beroende på projekt. I bland har vi en designer som tar hand om hela interiören i detalj med alltid i samarbete med arkitekten och ibland arbetar designern mer som ett bollplank. Vi gillar att arbeta med externa designer då de lyfter blicken på oss och arkitekterna. Vi vågar välja designers som till exempel Mats Theselius (biblioteket) som inte tidigare gjort hem och han kommer då med många nydanande idéer och lösningar som kanske inte setts tidigare. Monica Förster (Paraden) och Note design studio (Mono) som vi också arbetar med på olika projekt tillför mycket nytt, blandning av material, färgsättning och kanske ett mer internationellt perspektiv.

Glommen & Lindberg har i samarbete med den prisbelönte formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton börjat omvandla Margaretaskolans anrika lokaler på Östermalm till moderna bostäder.

Glommen & Lindberg har i samarbete med den prisbelönte formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton börjat omvandla Margaretaskolans anrika lokaler på Östermalm till moderna bostäder.

Totalt skapas ett tjugotal lägenheter som karaktäriseras av elegans, stora fönsterpartier och högt i tak.

Totalt skapas ett tjugotal lägenheter som karaktäriseras av elegans, stora fönsterpartier och högt i tak.

Den generösa takhöjden på nära fyra meter är ett arv från skoltiden då Margaretaskolan, uppkallad efter kronprinsessan Margareta, huserade i fastigheten under 1900-talets början.

Den generösa takhöjden på nära fyra meter är ett arv från skoltiden då Margaretaskolan, uppkallad efter kronprinsessan Margareta, huserade i fastigheten under 1900-talets början.

Vad ser ni för inredningstrender?

– Vi ser mer användning av färg, mer kontinentalt, mer fokus på entrémiljöer, hotellkänsla, och ännu mer effektiva lösningar, men också ett mod att blanda material och materialitet som man tidigare kanske inte vågat tidigare.

Hur ser framtidens boende ut?

– Rolig fråga, vi diskuterar det rätt ofta på kontoret. Vi tror att vi går mot mer flexibla  och yteffektiva hem där vissa funktioner ligger utanför själva bostaden och i stället delas med grannar. Vi tror också på att vi måste hitta fler och nya upplåtelseformer av lägenheterna som hjälper oss att leva mer flexibelt och underlätta rörligheten på bostadsmarknaden. Vi tror också på stora helhetsgrepp när det kommer till inredning, kanske säljer vi fullt möblerade hem om några år.

glommen

Läs mer: 

Så ska bostadsbolaget Patriam utveckla framtidens boende

Snart kan du flytta in i en exklusiv våning – designad av Lotta Agaton

Oscar Properties lanserar exklusiva sekelskiftsvåningar – med konst i fokus

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook