Hållbart och ekologiskt – spana in Formex nyheter

Den 18 januari går inrednings- och designmässan Formex 2017 av stapeln. Vi har pratat med en av utställarna, Jimmy Schönning, som är aktuell med en ny kollektion ekologiska bäddtextilier.

Annons

Jimmy Schönning är stylisten som sadlade om till inredare, och i dag driver han populära livsstilsvarumärket Jimsch, vars naturliga och hållbara produkter riktar sig till det tidlösa hemmet.

Berätta om din kollektion, vad kommer du att visa?

– På årets Formex breddar vi Jimsch-kollektionen Inner Vision med bädd-och förvaringstextil. All bäddtextil är 100 % bomull och är helt ekologiskt infärgat, vilket innebär att de inte innehåller blekmedel och är helt giftfria. Snygga ekosmarta förvaringspåsar som gör packning och förvaring lättare är tillverkade i återvunnet spill från textilindustrin. Rottingstolen, som kom förra året, får fler medlemmar i familjen av det hållbara naturmaterialet jag har en förkärlek till sedan barnsben.

Jimsch170105-_W5A4984
 
Jimsch170104-_W5A4905
 
Annons

Vad har varit ledordet i kollektionen Inner Vision?

– Ledordet i nya kollektionen har varit hållbarhet.

Varför börjar en stylist göra möbler?

– Att jobba som inredare innebär för mig att ofta att designa specialmöbler och ting till kunder, så att börja göra möbler till försäljning var en utveckling som kändes naturlig.

Var hämtar du din inspiration?

– Till denna kollektion så har jag inspirerats av  det extraordinära kommunikationsmedlet punktskrift. Det internationella språk som Braille skapat av punkter är helt unikt och är ett så vackert och sensitivt sätt att kommunicera på.

Annons
Jimsch170105-_W5A5022
 

Vilken produkt är du mest nöjd med?

– Personligen är jag mest nöjd med rottingstolen Embrace med fotpall till.

Formex presenterar det främsta inom design och inredning och pågår 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan. 

Läs mer: 

Här är formgivarna som ställer ut på Formex Young Designers

De inreder Formex Trendrestaurang 2016 – i vårens 3 stora trender

Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016

Annons