Hanna listar: 12 tjusiga favoriter från Stockholm Design Week

Stockholm Design Week har passerat – och med det är det hög tid att sammanfatta veckan. Här är Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrices 12 favoriter!

Annons
http---grandrelations.com-wp-content-uploads-2016-02-SmallerObjects-Little-Big-Ear2
 
MultiLite_Pendant_Brass_Brass_2_Off
 

1. Gärsnäs x3

Hedwig-lader-canvas-David-Ericsson
 
Julius-x-4-FargBlanche
 
POP-fram-BengtssonSindre
 Annons

Tre finstämda nyheter från samma producent; Hedwig av David Ericson, Julius av Färg och Blanche, och Pop – inspirerad av de klassiska Palmgrenväskorna. Extra plus för att företaget vågar satsa på Färg och Blanche innovativa sätt att sy i trä, som de kallar wood tailoring.

2. Rottingskåp Air, Design House Stockholm

Air_wardrobe_sideboard
 

Det fantastiskt fina rottingskåpet Air finns i två modeller, av Mathieu Gustafsson. Visades för några år sedan på Greenhouse, och vi föll pladask redan då. Nu i produktion.

3. Lampa w136, Wästberg

inga-sempe-for-wastberg
 

Wästberg fortsätter att leverera bra belysning. Det är väldigt fint att se hur företaget utvecklas åt rätt håll i sin egen takt. Bland nyheterna är Inga Sempes lampa w136 en favorit.

Annons

4. Stol Giardini, Articles

GIARDINI_CHAIR_ARTICLES_001
 

Ett nytt designföretag med formgivaren Björn Dahlström vid rodret. Fulländad siluett i stolen Giardini.

5. Massproductions

Designbaren2016_MathiasNero
Foto: Mathias Nero  

Massproductions stod ut på mässan med sitt tydliga formspråk och några väldigt fina  lanseringar. I den fantastiskt fina designbaren, ritad av Andreas Martin-Löf, syntes Massproductions också i en toppmiljö, som kändes elegant och vuxet internationell.

Annons

6. Smaller Objects

http---grandrelations.com-wp-content-uploads-2016-02-SmallerObjects-Puntino-Pillow
 

Claesson Koivisto Rune har för första gången tagit in andra designer i sitt företag, och med det tagit fram en annan business-modell. En fin kollektion.

7. Boksnurran

Folkform4_0133
 

Folkforms väldigt fina serie med boksnurror lanserades bland bokraderna på Rönnells antikvariat, med högläsning av Carl Johan de Geer – en kontext som kändes väldigt långt från traditionell möbellansering. De tog även fram en bok, ett fint projekt med de sista raderna ur en rad välkända romaner som tillsammans fick skapa något nytt.

Annons

8. Marfa Twist, Nikari

Marfa stool by Claesson Koivisto Rune_photo Studio Chikako Harada_N I K A R I (1)
Foto: Studio Chikako Harada  

När Claesson Koivisto Rune ritade galleriet i Marfa tog de även fram en rad möbler för inredningen. Pallen Marfa Twist är en av dem, med en vinkel som hämtats ur huset. Produceras av Nikari, fantastiskt fin.

9. Bord Landala, Tre Sekel

tre-sekel-emma-olbers-bord
 

Tre Sekel har fått nya ägare och fortsätter satsningen på det lokala svenskproducerade med stor hänsyn till miljön. Bordet Landala av Emma Olbers är lent, ärligt och enkelt.

Annons

10. Stol Coco och lampa Multi Lite, Gubi

gubi-stol
 

Gubis fåtölj Coco av OeO, elegant och lågmäld. Återlanseringen av lampan Multi Lite som kan justeras – tummen upp!

11. Fåtölj Bollo, Fogia

Fogia_Bollo_Stol
 

Andreas Engesvik för Fogia är en särdeles bra kombination. Först kom succén Tiki, och nu lanseras hans fåtölj Bollo, helt med sin egen karaktär och uttryck. En fullträff det med.

Annons

12. Stol Easy Chair, Norrgavel

easy-chair-norrgavel
 

En flört med 60-talet, javisst, men ändå med en finstämd uppdatering som gör att den andas samtid. Nirvan Richters Easy Chair är elegant och tidlös, med en stor portion hantverkskänsla.

Annons