1. Nästa års hedersgäst!

jaime

Nästa års hedersgäst till Stockholm Furniture & Light Fair avslöjades i veckan; det blir den spanska formgivaren Jaime Hayon som gör utställningen på mässans entrétorg.

2. At Six

atsixwebb
Atsix

Hotellet At Six, som blir Stordalens största hotellsatsning hittills, slår upp dörrarna 23 mars 2017 i det gamla bankkontoret på Brunkebergstorg 6 i Stockholm. Hotellet rymmer 343 rum varav en presidentsvit med privat takterrass och panoramafönster i tre väderstreck.

3. Hemkunskap

mathias

Stjärnkocken Mathias Dahlgren har släppt nya boken Hemkunskap där han tar ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. Boken ska inspirera till en mindre stressfylld matlagning – extra plus för fotografen Magnus Skoglöfs fantastiska bilder.

4. Flexibla kontor

Foto: Via Inredningshjälpen.

Vitra har lanserat en ny serie flexibla möbler för ”det rörliga” kontoret, med bland annat Hack desk som snabbt kan packas ihop eller byggas om till en soffa. I Hack system ingår även pallen Tool stool med två sitthöjder, hela serien är designad av Konstantin Grcic. Tipstack till Inredningshjälpen.

5. Optiskt

lebroom
lebroom2

Lee Broom är en mästare på att göra fantastiska installationer under möbelmässorna i Milano och London. Under veckans möbelmässa i London visade han installationen Optically i sitt showroom.  

6. När tidning blir bok

icon

Det har varit bokmässa i Göteborg och magasinet Icon har lanserat sin första bok, en samling med deras välskrivna porträtt samlade mellan hårda pärmar. Kul att se att magasintexter lever vidare i bokformat, överlag en utveckling vi ser mer och mer utav – kvalitetsmagasinen använder sitt välgjorda material för att göra böcker och bookazine och når en ny marknad.

7. Hay &tradition

hay2
hay3

Hays ägare – Mette Hay, Rolf Hay och Troels Holch – har gått in som majoritetsägare i det danska företaget &tradition. Grundaren Martin Kornbek Hansen behåller 25 procent av aktieägandet och arbetar kvar i företaget. För Hay blir det framförallt en chans att ta återlanseringar av fina danska klassiker, som &traditon gjort genom åren och som inte passar Hays varumärke. Dessutom kan &tradition använda Hays välslipade distributionsnät. Det ska bli spännande att se förändringarna.

8. Grönt hem

green_home_book_myynti_lowres
green4

Tredje boken om hem med gröna växter på kort tid – men helt klart den finaste. Finska stylisten Susanna Ventos tredje bok Green home book med 30 finska hem lanseras om två veckor. I boken delar hon även med sig av sina bästa tips för att inreda med grönska. 

9. Minimarknad

marknad

I helgen är det Minimarknad hos Mimmi Straaf i Midsommarkransen i Stockholm, bland utställarna finns Vasa Keramik, Emelie Thornadtsson, Mathilda Clahr, Studio E.O, Emilia Ilke och Textilkulla.

Vattenledningsvägen 57, lördag/söndag kl 11-15.

10. Eximius

alcro

Lampserien Eximius, pricksäkert färgsatt av Saša Antić, lanseras för första gången i butik och finns från och med nu till försäljning hos Asplund. Utställningen i butiken är även den gjord av Saša.

11. Samarbete

willner

Tummen upp för de fina soffborden Layers, som är ett samarbete mellan Studio Kajsa Willner, AC Snickeri och Marcus Brunström, och premiärvisades under Londons designvecka. Inspirationen är hämtad från temat på den svenska paviljongens utställning vid London Design Biennale; samarbete på lika villkor mellan formgivare och producenter som bygger på ett delat ansvar för kostnader och förtjänster.

Läs även: 

Hanna listar vecka 36

Hanna listar vecka 34

Hanna listar vecka 33